«

»

feb 05 2017

Frustrerad och Irriterad

Jag brukar vara rätt tålmodig och hålla mig lugn för det mesta. I vart fall om jag inte kan göra nåt åt saken. Jag tycker i stort att allt är rätt bra.

Men icke förty, nu har jag blivit rätt störd på ett par saker jag ska berätta om.

Störning nr 1

Vi kan börja med storköpen som ex vis ICA Maxi m fl. De verkar ha tagit efter IKEA så att jag måste kryssa mig igenom hela sortimentet med hygienartiklar, blommor, smink, hårvård, köksartikler inkl porslin, musikavd och leksaker för att till sist komma fram till maten dit jag skulle! Måste det va så! Även maten har så stort utrymme att det är ett företag att hitta igen det jag ska ha. Tacka vet jag små butiker med personlig service för den finns ju inte på storköpen och råkar jag hitta någon att fråga vet dom i regel inte svaret. Phu. Det som nu gjorde mig extra störd i veckan var att jag skulle bunkra upp för att kunna följa LCHF-recept vid brödbak mm.

Att hitta dessa alla olika grejer som behövs enligt min lista var ett helt företag för de ligger antingen vid glutenfritt, ja men var har ni glutenfritt? Jo i en undanskymd hörna längst bort i butiken helt utan tydlig skyltning. Men si där hittar jag inte allt. Nej vissa saker fick jag gå tillbaka till den länga där de har vanliga bakartiklar och även ytterligare spritt var kärnor av olika slag. För si får man för sig följa LCHF-recept både vad gäller bak som maträtter måste man bunkra upp åtminstone detta som återfinns på olika ställen i storköpet.

Pumpakärnor, Solroskärnor, Sesamfrö, linfrö, Chiafrön, Sötströ, Fiberhusk, Pofiber, Cocosmjöl, Mandelmjöl, Sojamjöl. Antagligen har jag inte med allt men jag klarar mig nog ett tag. Och så tar de stor plats i köksskåpet så det fick bli en egen ”hälsokorg”.

 

Störning nr 2

Har jag ingen annan än mig själv att skylla på och det är att jag häromdagen, 2 febr,  i ett inlägg som jag döpt till Menlös dag talade om att det den dagen var Menlösa barns dag eller snarare Värnlösa barns dag som det nu heter. Samtidigt var det även kyndelsmässodagen. Vad jag nu fick det där med menlösa barns dag ifrån kan man ju undra för den är inte förrän den 28 december upplyste mig en uppmärksam läsare av inlägget om. Phu vad störd jag blir på mig själv och framförallt på att jag inte har en aning om var jag fick det ifrån. Hjälp, jag blir rädd! Tack i allafall till den som uppmärksammade mig och det var ingen mindre än vår bloggvän Ingrid! Tack och bock, man ska inte fara med sakliga felaktigheter.

Störning nr 3

Måste det vara så mycket bling bling och fyrverkeriljus av olika slag vid större artistuppträdande på TV4. Upprepade sig nu igår på Mello också men är så alltid ju. Jag vill gärna lyssna på musiken utan att bli distraherad av ljusblink och massa tekniska finesser som stör koncentrationen. Ibland hör jag knappt vad som sjungs.

Nu har jag gnällt färdigt för ikväll och förhoppningsvis för lång tid framöver. Det tar på krafterna att känna sig irriterad och jag slösar hellre mitt adrenalin på trevliga saker.

Sköt om er!

3 kommentarer

 1. Vonne

  Lycklig dig som har små trevliga butiker. Saknar det här. En lite mindre ICA finns det som är skapligt men ligger lite för långt bort för mig. De andra, som bara har mat är Willys, Lidl och Netto men de är också jättestora butiker som jag inte finner mig tillrätta i.

  0
 2. Ingrid

  Jag gillar våra små butiker i Klintehamn, där hittar man i alla fall! Vi har givetvis en ICA Maxi i Visby och det är en hemsk butik. Eva var där en gång och hon går aldrig dig mera. Jag har också varit där, men det tar alldeles för lång tid att leta sig fram i det enorma sortimentet.

  Och så fick du rätta till de Värnlösa barnens dag. 😉

  Jag tycker att det är lite häftigt med alla strålkastarljus och allt blinkande och fyrverkerieffekterna på Melodifestivalen, så du ser. Vi tycker alla olika. Hade bara tävlingsbidragen och programledarna varit lite bättre hade jag hålit mig kvar och tittat tills det var slut.

  Kram, Ingrid

  0
 3. Musikanta

  Vi handlar alltid på Willys i Söderköping eller på Lidl i Norrköping. Mest för att vi hittar allting direkt där. Personalen är också trevlig och hjälpsam så man blir glad i stället för att bli irriterad.
  Jag försökte hålla diet med LCHF några veckor och gick ner ett par kilo. Men min mage mådde inte bra av det så jag fick återgå till vanlig mat. Det är väldigt svårt att inte få äta bröd, potatis, pasta, ris eller frukt och grönsaker. Ja, jag vet att man tillåter det sistnämnda i ringa mängd, men i den strikta LCHF-dieten får dessa inte förekomma.
  Jag kanske ser finalen i Melodifestivalen för att hänga med, annars är det inte sådan musik (om man överhuvudtaget kan kalla den så) som jag uppskattar.
  Kram och lycka till med LCHF!

  0

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: