Gardinsug

Köksfönster
Varje år vid den här tiden får jag ett gardinsug. Det vill säga, jag får sån himla lust att byta gardiner överallt men speciellt i köket där jag vistas mest. Tycker det blir ”som nytt” med nya eller nygamla gardiner. Så idag ska jag ta mig upp på min lilla vind och kolla om jag har nåt lämpligt som inte varit uppe på ett tag. Kan ju inte köpa nya varje vår och höst när suget kommer. Då skulle jag kunna haft en hel gardinaffär här. Fast jag har sett en gardinkappa till köket som jag är jättesugen på att köpa så vi får se vad det blir.
Men sen är det ju det där att man inte ska byta gardiner om man inte samtidigt putsar fönstren fick jag lära mig av mor min. Då blir det lite svårt….inget vidare fönsterputsväder nu inte. Hur gör ni? Alltid puts först annars inget gardinbyte?

Vardagsrumsfönster 1. Dennaq gardin på ena sidan och en enfärgad panel på andra

Vardagsrumsfönster 2
Sovrummet har haft heltäckt i vinter
 Just nu på morgon TV är det en fysiker som förklarar olika fenomen.Han ska återkomma med jämna mellanrum och man får skicka in frågor. Dagens frågor bl a; Varför alltid kortare flygtid i en riktning, varför fastnar duschdraperiet på kroppen och varför alltid motvind är man cyklar. Intressant och kul och kunnig kille.
Igår hos Space Saver hittade jag ett par bågar som jag fastnade för och beställde tid för synundersökning. Ska dit i eftermiddag.
Gårdagens föredrag Landsbygden – värd att försvara var både tankeväckande och intressant. Sverige har ju nedrustat snart sagt allt försvar och det var nog inte så klokt. Det som fastnade mest i mina tankar efteråt var det faktum att om det skulle bli krig så har vi inga matförråd alls och skulle bara klara oss ca 1 vecka. Är det dags att börja bygga upp ett litet vindförråd kanske? Här har Mandelmans en stor fördel som lever på det som gården ger. Och alla besökare måste jag nog tillägga för det är tydligen mycket stor ruljans där på somrarna och kö för att betala och komma in i deras trädgård samt timslång kö till maten enligt bekanta som var där i somras. Vi ska ta oss en tur dit i sommar har vi tänkt.
Det ser ut att kunna blir en underbart solig och fin dag.
Återstår bara att önska er en fortsatt fin alla hjärtans dag! Kram

8 svar på ”Gardinsug”

  1. Ha ha! Det var det bästa idag, ska jag nog ta efter. Det är ju helt rätt känner jag att först ha lite fina gardiner så att man kanske sen får lust att tvätta fönstren.

  2. Jag tillhör slarvmajornas skara. Min mamma har också propagerat för rena fönster först, SEN gardiner. Men så här i mogen ålder har jag gjort lite försiktigt uppror och hänger upp gardinerna som en inspiration för själva fönsteputsningen som blir av i bästa fall, men inte alltid. Och då har jag i alla fall fina gardiner!

  3. Tack för kommentaren. Jag brukar då och då gå på bra begagnat eller Erikshjälpen och hamnar ohjälpligt vid gardiner och dukar och tyger. Det brukar finnas en hel del gångbart och så blir de ju mkt billigare. I gardinaffären blir det rätt dyrt och jag som vill byta ofta går istället gärna till secondhand. Höga fönster är snyggt men kräver mkt tyg.

    Skön kvällen tillönskas!

  4. Hej, vilket trevligt gardininlägg! Jag som har ytterst begränsad kassa att röra sig med brukar faktiskt satsa på gardiner när jag vill göra om hemma. Dels handlar det bara om två rum, dels så är det billigare än att byta möbler…
    Ibland handlar jag på postorder, men oftare numera på …loppis! Jag jobbar själv på byns loppis en gång i veckan, o ibland är jag där då det kommer in nya spännande varor, bland annat gardiner. Hittade förra veckan ett par trevliga retro-gardiner i batikmönster med små fransar som jag tyckte skulle passa i mitt färglösa kök, men tyvärr var de för korta när jag tog hem och provade. Huset är gammalt o fönstren högare än nuförtiden…
    Gillade speciellt dina gardiner med hjortarna, tycker oftast minst om blommiga. Funderar ibland på om man inte borde ändra gardinvalen totalt, på sommaren när allt utomhus blommar så väljer vi blommiga luftiga gardiner och på vintern när det är mörkt och dystert så har vi mörka murriga gardiner som stänger ute det lilla ljuset som finns.
    Näem nu blev det en hel roman här, ha det gott

  5. Tack för din kommentar och JO jag får rätta mig efter mamma och nu även dig och ta saker och ting i rätt ordning när det kommer till gardinbyte. Avvaktar ett tag tills jag kan tvätta fönstren och sen får det bli gardinbyte. Vi får nog börja smålagra lite matkonserver för säkerhets skull.

  6. Tack för kommentaren och JO jag får nog rätta mig efter vad mamma och nu även du säger om att ta saker och ting i rätt ordning när det kommer till gardiner. Fönstren är smutsiga som tusan så jag avvaktar ett tag till med såväl tvätt som gardinbyte.

  7. Jag håller nog med din mamma, det känns lite trevligare då även fönstren är rena och nu på senvintern är de ju så smutsiga.

    Men, för min del blir det inte så ofta, jag har lite svårt för detta med gardiner. Jag kan se om det passar eller inte då de väl är uppe, men innan, inte lätt med min fantasi där. Köpa och lämna tillbaka, jo det var ju en idé förstås.

    Du har det mycket fint i dina fönster, härliga gardiner.

    Vid en krissituation är vi rätt så ställda då det gäller mat och förnödenheter eftersom vi köper mycket ifrån andra länder. Ett förråd med mat vore inte så dumt, eller ett eget litet jordbruk.
    Önskar dig en finfin Ala Hjärtans Dag.
    Kram!

  8. Jag gillar också att byta gardiner, men jag håller med din mamma, man måste putsa fönsterna först!
    I dag har vi ett utmärkt fönsterputsarväder, men jag väntar nog ett tag till.
    Matförråd vid en krissituation skulle vi verkligen behöva här på Gotland. Det räcker med att färjan ställer in några turer så kapar hyllorna tomma i livsmedelsaffärerna.
    Nu ska jag strax ge mig iväg till Kupan!
    Hjärtekram till dig från Ingrid

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.