Samlare

Godmorgon! Idag är jag rejält morgonpigg, vaknade 05.30 och gick upp direkt. Känner jag mig utvilad när jag vaknar brukar jag ha för vana att gå upp direkt, somnar jag om blir hela dagen förstörd tycker jag. Sagt och gjort, jag masade mig upp redan halv 6 och har mornat mig ordentligt med kaffe och mitt egenbakade bröd.

Jag bakade ju eget LCHF-bröd häromdagen och det lustiga med det är att det är väldigt mycket tuggande när man äter det. En liten bit bröd räcker en god stund i munnen vilket resulterar i att det räcker att ta en skiva, i och för sig bra.

I lördags hälsade vi på hos Villos bror i Västerås. Alltid lika trevligt vara där. I år satt vi en stund i det rum där broder Arvo har sin jaktsamling. Han har under alla år varit mycket jaktintresserad och skjutit flera älgar, råddjur och vildsvin. Han har sedan gjort i ordning kranierna och satt upp dem som troféer på väggen i ”sitt” rum. Jag räknade till 20 stycken. Skrämmande, och han har gjort i ordning alla själv vilket är en rejäl procedur bara det för att de ska kunna bevaras.

Igår söndag tog vi oss till Ikea utanför Örebro. Länge sedan vi var där så det var roligt. Mycket var omgjort och de hade ännu fler kök uppsatta än förut. Jag tror de har storförsäljning på just kök för det är nästan alltid fullt med kunder på den avdelningen som sitter vid datorskärmar och ritar upp sina önskade kök.

Vi handlade bara några småsaker och den huvudsakliga anledningen att vi åkte dit var att vi inte hade lust laga mat och fick för oss att äta på Ikea. De har faktiskt ganska OK mat och framförallt billigt. Inte undra på att det är lång lång kö i restaurangavdelningen. Men man behöver inte vara så rädd ställa sig i den för det går betydligt mycket fortare än man kan tro. De expedierar med en rasande fart i köket. Det blev räksallad för min del.

 

Idag blir det väl lite av varje som står på tapeten, inget särskilt dock. Avslutar med en söt liten blomma inköpt just på Ikea igår.

Ha en fin måndag, Kram

 

7 svar på ”Samlare”

  1. De där troféerna är inget för mig heller, skulle aldrig vilja ha sånt på väggarna. Men nu har han typ ett eget ”jaktrum” så det kan ju passa där.

  2. Mycket arbete för att få jakttroféerna klara … fina minnen för jägaren, men personligen har jag lite svårt för sån´t.
    Räksalladen ser helt OK ut 🙂
    IKEA har bra kök – både att bygga och att äta från … vi brukar äta där om vi någon gång är där tillsammans…
    Fin blomma!
    Ha det gott!
    Kram

  3. Det var en till som kommenterade i förmiddags och inte fick in det men hon har tydligen inte försökt igen. Vet inte vad som kan ha varit fel men nu är det ju OK som det ser ut.
    Nej just det, vaknar man utvilad finns ingen anledning att inte gå upp. Morgonstund med guld i mund du vet.
    Att tappa en kommentar råkade jag själv ut för igår då jag skrev en ganska lång kommentar och postade men den kom aldrig fram??
    Kram och fortsatt bra måndag!

  4. Nu gör jag ett nytt försök, min förra kommentar tydligen puts väck. Kommer den upp sen så får det väl bli upprepning då. Den förra skrev jag på förmiddagen, före elva i alla fall.
    Jo, jag skrev om att du och jag är lika i detta att om vi somnar om på morgonen så känns dagen lite konstig. Det blir fel liksom.
    Den där jaktsamlingen är imponerande. Bra gjort detta också att kunna göra iordning dom så där fint. Måste ta en enorm tid.
    Nu är det länge sedan jag var på Ikea, fast det finns två, vad jag vet i Sthlmsområdet.
    Håller med dig om blomman.
    Varm kram

  5. IKEA har vi inte på Gotland, men jag har ändå besökt några stycken. En gång i Kalmar, en gång vid Kungens Kurva i Stockholm och en gång i Malmö, så helt oerfaren är jag inte när det gäller deras utbud. Det var en jättefin blomma du köpte där!
    Jakttroféer är väl inte min grej precis, men det är beundransvärt att lägga ner så mycket arbete på dem och visst är de rätt vackra där de hänger på väggen.
    Ha en fin måndag!
    Kram, Ingrid

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.