«

»

feb 24 2017

Retro veckans rubrik

Veckans rubrik Retro är den sista för februari då ANKI gett oss rubrikerna. Inlägg från övriga rubrikbloggare hittar du HÄR. Nu till mitt bidrag.


Jag fastnade för att gestalta min tolkning av Retro med mer bilder än text. Börjar med en bild på mitt kak/bullfat från 50-60-talet. Det är en julklapp för några år sedan och inköpt på en antikbod i Brunskog. Min sons svärföräldrar (fd) har en sådan där med mycket gamla lockande saker liksom även gamla smycken. Alla de som har den här typen av verksamhet är ofta hel-engagerade och åker runt i bygderna på auktioner och marknader för att hitta saker att sedan sälja. De ser det som ett intresse och hobby mer än en verksamhet att tjäna pengar på. För jag kan inte tro det blir så stor avans på en sån verksamhet och det är mest sommartid som det blomstrar upp.

Nästa bild är ett vackert hålslag. Vet ej hur gammalt men det har brukats på ett gammalt kommunalkontor tror jag det var. Visst är det vackert till skillnad från dagens hålslag. Kunde inte låta bli köpa det när jag såg det i samma bod som fatet ovan.

Gamla stenkakor är väl nostalgiskt och retro om något. Jag har några stycken och även ett gäng Vinyl-LP. Ni vet de där med fina bilder på omslaget. Vad jag förstår börjar de här gamla skivorna få en renesans nu för ungdomen tycker det är häftigt med allt rasp i ljudet. Tyvärr äger jag ingen manick att spela på och ångrar lite att jag inte tog tillvara den gamla skivspelaren från föräldrahemmet. En rejäl tingest som vi laddade med 10 stenkakor eller för all del även de små vinyl EP som också fanns. Det var tider det!

Om man inte har nåt som, om än med livlig fantasi, kan kalla retro så finns det en uppsjö av olika fotoshop-appar där man kan förvandla bilder i det oändliga. Jag har prövat det…

Mitt arvegods till golvlampa är ju faktiskt nästan modern idag

Min köksmatplats i gammal tappning

och här ett ytterligare fotoexperiment för att gamla-till-det lite

Ja och så till sist, svart-vita bilder var ju det som var gängse med inramning och allt så jag avslutar med en ”retro”-gumma och stilistiska blommor från Ikea som jag klistrat på en garderob!

Trevlig fredag och helg önskar jag som nu snart ska ila till en utflykt och studiebesök på Riksdagen Stockholm. Berättar om det nästa inlägg..I helgen tar jag bloggpaus.

11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Vonne

  Hihi, motion? Ja jag lämnade ingen men fick egen i form av ”trava runt” i intressant miljö. Kram

  0
 2. Anna/notonmusic

  Vilket vackert och ovanligt hålslag! Det flätade plastfatet/korgen är också så fin, en av döttrarna har fått en sådan av sin gamla pianolärarinna som nu är över nittio. Roligt med retro!

  0
 3. Vonne

  Tycker det låter skönt att du lättat på packningen. Mina barn/barnbarn har dock inte visat nåt intresse av mina gamla grejer så jag får antingen ge dem till nån hjälp eller sälja på blocket. Det sistnämnda drar jag mig för, tycker det är besvärligt och man får inte mycket för grejerna.

  0
 4. Vonne

  Ja jag är jätteglad åt fatet och lampan blev sååå fin när jag bytte skärmar. Visst, den lampstilen är även toppmodern idag

  0
 5. Karin

  Ja, det där flätade brödfatet – verkligen retro! Och allt det andra också förstås. Vad snyggt du har photoshoppat. Den där vardagsrumslampan är ju både retro och toppmodern!

  1+
 6. kicki Englund Frost

  Vart tog alla plastflätade saker vägen? Det var ju anmärkningsvärt hållbara trots att det var plast.

  1+
 7. Paula

  Hej, vilka fina grejer, förutom själva du! Du hade lite samma tanke som jag, vi är retro vi med! Gillade fatet, skulle nog använda det som fruktfat, och golvlampan var underbar, har letat efter en sån, med lampor åt flera håll som man kan vinkla. Jag har flyttat så ofta de senaste tjugo åren så jag har numera mycket lätt packning och har gjort mig av med mycket grejer, framför allt porslin, tacksam dotter har tagit emot…
  Önskar dig en trevlig söndag/kram

  1+
 8. Anki

  Retro är kul … och jag gillar det 🙂 Så fint porträtt på dig!
  Ha en fin helg!
  Kram

  1+
 9. Ingrid

  Så fina retrogrejor! Det där hålslaget är enormt fint och golvlampan också, för att inte tala om den retro-gumman på slutet. 😉
  Ha det så trevligt i Stockholm!
  Kram, Ingrid

  1+
 10. Tove Olberg

  God tur till Stockholm, ska du lämna en motion kanske 🙂
  Kul å se dina bilder!
  Må gottkram!

  1+
 11. wiolettan

  Så många fina saker. Nostalgi verkligen på hög nivå.
  Hålslaget så vackert.
  Vad duktig du är att förändra bilderna. Tjusigt.
  Nu ska vi se om detta går in. Har kommenterat hos dig 6 ggr minst, utan att det har fastnat. Kanske hamnat i skräpposten.
  Trevlig fredag.
  Kram!

  1+

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: