«

»

feb 27 2017

Riksdagsdags

Hej på er! Nu var det några dagar sen jag skrev här därför att jag varit ”på resa” men nu är jag i farten igen för dagliga inlägg.

Till att börja med så har jag erfarit att åtminstone en av er mina bloggvänner inte har kunnat kommentera hos mig och vill fråga om ni är fler som har besvär med det? Förstår inte riktigt varför men anar att det har att göra med att systemet bedömt kommentaren som skräp. Tog ett tag innan jag var klok nog gå in och titta bland skräpposten och då hittade jag många kommentaren från Wiolettan som inte hade gått in. Varför det plötsligt klassats som skräppost har jag inte en aning om för jag har gått igenom alla mina inställningar och har ingen inställning som kunde orsaka detta vad jag bedömer. Nu har jag inaktiverat tillägget Akismet så vi får se om det hjälper. Det verkar som wordpressbloggar inte har nåt problem, men övriga. Meddela gärna mig om ni ser att kommentarer ni gjort inte har gått in.


Vi startade tidig morgon och var utanför riksdagshuset vid 10.30. Väl inne fick vi först gå igenom säkerhetskontroll a´la flygets. Ytterkläder, väskor las på band och vi gick igenom säkerhetsbåge. Därefter fick vi låsa in våra saker i skåp och fick inte ens ha handväskan med oss in men däremot mobiltelefon och fotografering var tillåten. 

Fantastisk utsikt från alla fönster i riksdagen. Här bara ett exempel med vy mot stadshuset.

De som tog emot oss och gjorde dagen så intressant och trevlig var riksdagskvinnorna Elisabeth Svantesson  2:e vice ordförande (M) och boende i Örebro samt kollegan Lotta Olsson som är verksam i försvarsutskottet och även hon boende i Örebro. Vi fick intressanta genomgångar av opinionsläget av Per Nilsson (analys och opinionschef). Hanif Bali, en härlig ung kille pratade integrationsfrågor, särskilt om sin analys av invandrares möjligheter på svensk arbetsmarknad samt hur den kan förbättras. Fick även tillfälle ställa frågor om allt möjligt. Då kom äldrefrågorna upp som ju verkar ha kommit helt i bakgrunden hos alla partier.

Därefter följde rundvandring i denna vackra arbetsmiljö. Här är det så långt ifrån storrum man kan komma. I det de kallade arbetskorridorer som hade arbetsrum på var sida vart vi strängt ombedda att hålla helt tyst så vi inte störde arbetet ! 

Pampig entre som används vid riksdagens högtidliga öppnande. Då är det väldigt festfint med folkdräkter, sångkör etc här i entrén sade Elisabeth.

Tjusig korridor!

Takrundel i glas med landskapsvapnen.

Vackert och välbevarade målningar och ornament

Undrar hur många såna här vackra takkronor det fanns? Massor. Här i arbetsutskottets sammanträdesrum.

Interpellationsdebatt i riksdagen lockar inte många ledamöter annat än de som är involverade i debatten. Denna gång endast 2 st. På läktaren var vi betydligt fler och övervakade av vakt som påminde om absolut tystnad.

Efter rundvandringen åt vi god lunch i riksdagens matsal och därefter en halvtimme med en riktigt häftig kille med invandrarbakgrund  som framgångsrikt analyserat och arbetade  för att förbättra invandrarnas möjligheter på den svenska arbetsmarknaden.

Det fanns många tavlor och även statyetter av alla gamla ledare. Jag fastnade för att ta några kort på väggen med karikatyrer. Ja ni ser själva vem det föreställer eller hur.

Och här slutar mitt lilla referat från utfärden till storstan. Alla vi 15-talet som var med var hur nöjda som helst och tyckte dagen var både inspirerande, trevlig, och upplysande.  Det går ju inte så bra för moderaterna numera men vi blev alla stärkta av dagen för att vända trenden inför valet 2018.

Ha en fortsatt bra måndag. Kram

11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Tove Olberg

  Tack för en trevlig runda i riksdagshuset! Bra bilder och karrikatyrerna är fina!
  Klart en må gå tyst i maktens korridorer 🙂
  Kom att tänka på att det en gång för länge sedan var aktuellt för mig att i en vecka få följa en värmländsk politiker i riksdagen, Detta genom att jag jobbade facklig och hade ett visst intresse för politik som jag kunde tänka mig utforska. Tyvärr blev jag sjuk och så kom livet emellan så den delen av mig lades på hyllan.
  Vad gäller det här med kommentarer så är det nog lite si och så på alla bloggar. WordPressare som jag följd länge har min blogspotadress går bra. Nya vill ha min googlepluss. Så är det hos dig.
  Att hamna i skräpen händer lite varstans 🙂
  Kram till dig!

  0
 2. Vonne

  Kan absolut rekommendera besök riksdagshuset. Hörde nyss att man tydligen måste boka detta. Om vi inte fått fotografera hade jag blivit besviken

  0
 3. Vonne

  Tycker precis lika som du om de där två damerna. Mona är helt bortgjord. Marit helt sjysst tant. Dansat blå hallen är inget jag kan skryta med. Eller förrästen, vill minnas vi var där på julgransplundring en gång när jag var barn. Ta väl vara på dig denna tisdag. Kram

  0
 4. Vonne

  Jag tror ni som har wordpress inte har några som helst problem med kommentarerna. Slottet har man ju varit på och förra året köpte jag biljett till ett föredrag med Christoffer O´regan och det var jättebra. Biljetten boka jag på nätet och skickades via mail. Den var ett konstverk i sig med kungligt sigill och allt. På slottet har de massor med olika event men tyvärr är de ofta på kvällar och då tar jag mig inte dit.

  0
 5. Ingrid

  När jag var i Stockholm skulle jag och min syster gå på Riksdagshuset, men se det gick inte alls. Där måste man boka, så vi fick ta Slottet i stället. Det var intressant det också, men där har man ju varit ett antal gånger.
  Jag har inte haft några problem att kommentera hos dig, fast jag vet ju inte om jag hamnat i skräpposten jag också. Jag är, skam till sägandes, lite dålig på att gå tillbaka och kolla ev svar.
  Kram, Ingrid

  1+
 6. Paula

  Hej! Vilka lyckade karikatyrer, Marit kan man ju inte missta sig på, hon är en favorit hos mig, ärlig och uppriktig, chosefri med sunda åsikter. Har jobbat på bra i EUparlamentet men nu tar hon välförtjänt pension. Mona Sahlin har bränt alla sina skepp, värre än jag nånsin kunnat ana. Slarvig må man vara, men alla har vi ett ansvar att ta hand om ekonomin, både vår egen och rikets. Hon har inte lyckats med någondera…jag tycker hon blivit en sorglig figur..
  Det var säkert ett lyckat besök i riksdagen, jag har aldrig satt min fot där, men jag har dansat i Blå hallen!Något måste man ju skryta med…dock var det långt ifrån någon nobelfest…
  Ha det gott!

  1+
 7. Musikanta

  Fina bilder och roligt att få se lite av Riksdagshuset där jag aldrig har varit. Ska försöka få till ett besök där nästa gång jag kommer upp till Stockholm. Kul att man fick fotografera också.
  Kram från Ingrid

  1+
 8. Vonne

  Det hade ju varit riktigt tråkigt om vi inte fått fotografera. Då hade jag allt blivit besviken. Det fanns minst 10 karikatyrer till men jag valde ut dessa. Imponerande samling porträtt och minnesyttringar av företrädare i riksdagen måste jag säga. Även Raoul Wallenberg hade en hörna med monter.

  0
 9. Vonne

  Hoppas mina justeringar i inställningar leder till att du kan kommentera obehindrat. Det var rätt imponerande de hade så många karikatyrer, tavlor och statyetter. Vissa var även riktigt stora och nästan i varje utskottsrum var det småtavlor av de som varit ordföranden i utskotten genom tiderna. Riktigt roligt.

  0
 10. Anki

  Trevligt med en resa till huvudstaden! Har alltid velat se Riksdagshuset invändigt, men aldrig haft den möjligheten … så lite avundsjuk är jag allt 🙂
  Kul karikatyrer – bra att ni fick ta med telefonerna så ni kunde fota!
  Ha det gott!
  Kram

  1+
 11. wiolettan

  Jaha, dom hade hamnat i skräpposten, mina kommentarer, tänkte kanske det.
  Så roliga karikatyrer och så mitt i prick, verkligen bra gjort.
  Bra att det är lite kontroller så det inte händer något som ingen vill ska hända.
  Härliga bilder och det var roligt att ”komma innanför dörrarna” med din hjälp.
  Trevlig dag och kram till dig.

  1+

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: