«

»

mar 06 2017

Nu har jag bokat..

…en resa till Spanien (Marbella) för mig och Villo. Vi åker 30 mars och besöker min son/sonhustru 1 vecka. Det ska bli riktigt roligt och skönt med avkoppling.

Måste få berätta hur det är när man bokar flyg online och hur priserna varierar snabbt. Allt började med att vi skulle överta biljetter som sonen hade för ett annat par som skulle dit men som fått förhinder. Då skulle han bara ändra namnen på biljetterna vilket man kan göra mot betalning. Det var bara det att plötsligt var priset höjt till 1.100/pers för namnbyte. Hutlöst.

Jag gick då in och kollade vad vi skulle få betala om vi bokade nytt helt enkelt. Och det stannade, håll i er nu, på 1500 kronor tur och retur för 2 personer med handbagage. Vi tänkte att det måste vara fel det där med 1100 för namnbyte och avvaktade en dag så sonen skulle hinna prata med kundtjänsten. Men si det var inte alls fel. Istället blev det nu så att han förlorar hela biljettpriset eftersom han inte heller fick tillgodoräkna mellanskillnad mellan billig ny biljett och den dyrare köpt sen långt tidigare som vi från början skulle överta.

Ja så skulle jag då boka på datorn och knackade mig fram ända till betalningen och där stod mycket riktigt 1500, 2 personer den 30 mars. Sen blev jag lite saktfärdig när jag skulle hämta betalkortet så när jag satte mig och skulle betala fick jag veta att det gått för lång tid så jag måste börja om. Döm om min förvåning när priset då var höjt med 200, nu alltså 1700 vilket förstås var väldigt billigt det med men jag förvånas, och har råkat ut för det förut, att priserna kan variera så. Normalpriset var 1900 och ett par dar efter min bokning hade det också mycket riktigt gått upp till 1900.

Att lära av detta är att om man råkar på ett billigt pris som överensstämmer med vad man vill ha i övrigt så ska man boka direkt samt ha betalkortet framme. Väntar man nån dag blir det dyrare, eller förresten det kanske kan gå ner ännu mer. Man tog upp det här fenomenet på radion en gång och då var frågan om det var billigare boka på natten än på dagen. Svaret var faktiskt att så var fallet och bästa tidpunkt skulle vara natten mellan måndag-tisdag om jag inte minns fel. Fast det där tror jag vad jag vill på.

Hur som helst och kontentan av detta mitt inlägg är att vi tar en veckas vila i Spanien den 30 mars. Åker med Ryanair från Västerås med enbart handbagage. Sonen möter i Malaga. Ska bli skönt komma bort från burrvädret här några dagar.

Slut för denna måndag. Ha en fin eftermiddag/kväll. Kram

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Vonne

  Har också sett ett fint reseerbjudande till Höga kusten men har förstått att det är stor efterfrågan på just den resan så den är säkert jättefin. Du får hänga på låset nästa tillfälle.
  Min son hyr lägenhet i Marbella 7 vintermånader och åker då lite av och till pga jobb mm men de håller sig så mycket de kan i Spanien särskilt nu när de har lilla Tessla som har blivit en riktig Spanskhund med många hundkompisar och går även på hunddagis där. Månntro om hon alls kommer trivas i Sverige i sommar.

  0
 2. Paula

  Hej och oj, där gäller det att vara snabb på tangenterna! Jag kastade mig över en resa som annonserades med helsida i en tidning, en kryssning till Höga kusten i sommar, o den var redan fullbokad! Så snopen jag blev…nu hittar jag inget motsvarande att byta till. Bor din son permanent i Marbella? Exets bror bodde i Spanien i många år, vi pratade alltid om att åka och hälsa på men det blev aldrig av…
  Ha en fin onsdag, jag ska sätta mig på bussen snart och åka till tandis, en ny en, o jag är såå nervös.
  Kram

  0
 3. Anki

  Konstigt att priset kan variera så fort … så kul att ha en resa att se fram emot! Härligt!
  Ha en bra dag!
  Kram

  0
 4. Ingrid

  Det är verkligen trixit att boka både flyg och boende, för priserna stiger och sjunker till synes utan vettig anledning. Jag har faktiskt aldrig varit på spanska fastlandet och dit skulle jag gärna vilja komma någon gång.
  Hoppas att ni får en riktigt trevlig resa!
  Kram, Ingrid

  0
 5. wiolettan

  Så härligt. Åka iväg och se något annat och kanske koppla av.
  Detta med bokning på nätet då det gäller flygresor har jag ingen aning om och inte heller erfarenhet. Mysingen har bokat en flygresa till oss i maj, till Gotland, just på nätet och det gick bra. Men jag hörde inte om några ändrade eller höjda priser. Det kanske gäller sista minuten resorna.
  Ha det bra.
  Kram!

  0
 6. Musikanta

  Tack för tipset! Mycket bra att få reda på. Ha en skön och lycklig resa när den dagen kommer.
  Kram!

  0

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: