Vindsgömma

Nu ska jag ta och skriva om vad jag har haft för mig denna gråkalla, tidvis snöiga tisdag då vi haft runt minus 3-4. Inte mycket snöfall men alldeles onödigt om ni frågar mig. Men förvånad är jag inte för i mars brukar det alltid komma en påbackning av vintervädret och avbrott i den efterlängtade vårens ankomst. Det är ju nåt vi får ta som bor i detta land.

På förmiddagen blev det bak av nyttigt hårdbröd med bl a diverse fröer och som jag bakat en gång förut. Utmärkt att ha till min frukost.

Gottnyttigt hårdbröd

Sen tyckte jag att jag ville fräscha upp lite i vardagsrummet så jag pallrade mig upp på vinden och tog ner en ryamatta jag inte haft framme på ett bra tag. Blev sen ”olydig” och satte upp mina nyinköpta gardiner i ett av fönstren trots att jag inte har kunnat tvätta fönstren ännu.Tänkte att äsch, spelar roll, fönstren går ju att tvätta trots att där hänger nya gardiner och det piggade upp att se hur de ter sig ut. Nu kan jag ju även mäta av hur långa de ska vara för längden måste justeras. Passade på att skifta lite kuddar i soffan också.

Trappan upp till min lägenhetsvind

Ryamattan ter sig OK under soffa/soffbord

Eftermiddagen hade nu krypit sig på och det var dags för mig att gå till Cupan och fixa kaffet till dagens grannträff. Där blev det mycket prat om pensioner, världsläget efter Trump och hur det varit på kanarieöarna för ett par grannar som just kommit hem.

När träffen var avklarad var klockan kring 17.00 och snart matdags. Det blev spartansk. Hade en bit falukorv jag stekte och la tomatskivor ovanpå som fick steka med en stund. Till det kokt broccoli. Missade att ta bild dock och nu så här eftåt när allt ligger i magen blir det ju lite svårt.

Ha en fin tisdagskväll och gläds åt att i morrn är det ”lillelördag”. Kram

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Den rumshörnan med byta gardiner, matta och kuddar är superfin, lite stiligt till och med!Att inte ha nytvättade fönster hindrar inte alls att sätta upp en annan gardin!
  Trevlighetsfaktor på en skal som bara en innehavare bestämmer över 🙂 Full pott Vonne!
  Kram och njut brödet!

  0
  • Anki2017-03-08 kl. 07:32

  Så fint det blev! Mysigt soffhörn … och fina gardiner 🙂
  Jag brukar också baka fröknäcke ibland – verkligen gott och dessutom nyttigt.
  Ha en fin dag!
  Kram

  0
 2. Mycket stilfullt vardagsrum och dessutom hemtrevligt. Det är nog ryamattan och kuddarna som gör det. Bra att du tog ner den från vinden. En sådan lampa som den till höger i bilden fanns i mitt föräldrahem. Utomordentligt praktisk med många ljuskällor.
  Kram!

  0
  • Ingrid2017-03-07 kl. 22:24

  Det blev ju jättefint med ryamattan under soffbordet och vilken häftig golvlampa du har. Den gillar jag!!
  Visst var det onödigt med en massa snö igen, men vi får hoppas att det töar bort kvickt. Här har vi haft plusgrader i dag, så snön var hur blöt och tung som helst när jag skulle skotta utanför dörren.
  Kram, Ingrid

  0
 3. Så roligt. Det tycker jag verkligen. Att piffa upp och göra något nytt, det piggar upp.
  Det är mycket fint där med ryamattan och soffhörnan. Fint fönster också med gardinen där. Det är harmoni i det hela.
  Trappen däremot den skulle jag inte vilja gå uppför. Det skulle kännas lite rangligt. Men, det behöver den ju inte vara, bara känslan jag får, jag som lider av yrsel, titt som tätt.
  Brödet, det låter som om det blev mycket gott.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  0

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: