Städdag?

Inte är det väl städdag nu igen? Förr var det ett känt fredagsbegrepp men jag tror inte att det är det längre. Folk städar för det första mindre (tror jag) och för det andra gör man det inte nödvändigtvis en fredag.

Nej fredagar har ju blivit mer  mysets dag. Man ska helt enkelt fredagsmysa särskilt på kvällen. Det kanske blir mysigare om det är nystädat men inget krav. Lyssnade inatt framåt morgonkulan på radions program Vaken och där fick folk maila in om vad de skulle göra för att få fredagarna mysigt avkopplande. Rätt kul att höra dels att det var så många som mailade denna tidpunkt och dels att de hade så skilda planer för fredagsem/kväll.

  • En tyckte det inte fanns anledning ändra på ett vinnande koncept som var det vedertagna TACOS.
  • En annan skulle få hem sin fästman från Norge och hon planerade räkor och vitt vin.
  • En kille ville absolut tillbringa fredagen med kompisgänget. Titta på sport, dricka öl mm

Den jag skrattade mest åt var killen som så målande skrivit i mailet att hans definition på en toppen mys/avkoppling var att sitta framför teve i bara kallingarna och käka chips direkt ur påsen. Ha ha jag såg honom riktigt framför mig och associerade till Simpson.

Här i huset finns det på sin höjd ett paket salta pinnar till TVn. Men ibland även ost och kex fast chips köper vi princip aldrig. Däremot vill vi gärna ha ett eller två glas vin.

Ikväll börjar ju Lets Dance och det tycker jag ska bli kul. Tycker det är synd att Thorsten Flink inte blev godkänd i läkarundersökningen, det hade varit spännande se hur han skulle betett sig och hur läraktig han hade varit. Synd om honom faktiskt för han ville nog gärna vara med.

Önskar er en fortsatt MYS-fredag! Kram

8 svar på ”Städdag?”

  1. Visst ja, det var Let´s dance i fredags. Det missade jag och har totalt förträngt, men jag får väl försöka titta i efterhand. Då kan man spola bort reklamavsnitten också, så blir det inte så långrandigt.
    Ha en skön söndagskväll!
    Kram, Ingrid

  2. Trevlig helg Här på Malta har vi inga städdagar längre 🙁 Vi har skaffat oss städhjälp. Vi har så mycket annat att göra som är betydligt trevligare. Kram på dig och trevlig helg.

  3. Hej Vonnevardag! Jag hittade dig inne hos Ulla och ser att du är med i Veckans rubrik. Jag har varit med länge i det temat och märker att du också har missat mig. Nu ska jag notera dig på min lista och förhoppningsvis lägger du in mig på din också.
    Så trevligt med en ny ”bekantskap” i temat!
    mvh Karin på Pettas

  4. Städdag eller inte så känns fredagen som en bra dag – och städas det görs bara när det behövs 🙂
    Kram

  5. Jag städar bara när jag tycker det behövs. Det kan vara vilken dag i veckan som helst och bara ett rum i taget. Fast det är klart att man får ta ett extra tag med sopkvasten om man ska ha gäster. Jag är inte uppvuxen med fredagsmys, när jag växte upp var det lördagen som var den stora mysdagen, fast man inte hade hittat på det ordet då. Så vi tar fredagskvällen ungefär som vanligt.
    Kram!

  6. Hej, eftersom jag numera jobbar varannan lördag så skiljer jag lite på mina fredagar. Idag blir det inget speciellt, ska lägga mig i tid och vara pigg och alert imorgon. Funderade på att pilla räkor, men jag tar dem hellre imorgon kväll när jag sitter uppe mycket längre. Jag är en nattuggla och har dålig disciplin när det gäller att gå o lägga mig. Det ärnog fortfarande en protest efter alla år när man var så illa tvungen att stiga upp tidigt. Redan då höll jag på o längtade ihjäl mig tills jag skulle få rejäla sovmornar…
    Trevlig helg o kram från pörtet

  7. Mina mys – och städvanor är varierande från vecka till vecka numera.
    Men fredag är fredag. Den som imåååånga år inledde en jobbarhelg eller en ledig helg.
    Vi har olika uppfattningar om mys och det gör livet gott 🙂
    Trevlig helg Vonnejäntan och kram!

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.