Rocka sockorna

Har ni tänkt på att nu för tiden har varje dag fått nån typ av epitet? Igår var det Glädjens dag och idag är det Downs syndroms dag. Det finns snart inte en dag som inte är tillägnad ett speciellt ämne. Hur jag ställer mig till det? Vet ej, ärligt talat tänker jag nog inte på det. Ett sett att uppmärksamma downs syndrom är att ”rocka sockorna” och med det menas att man ska ha olika färg på strumporna idag för att uppmärksamma Downs Syndrom. Det finns också inspelade sånger på rocka sockorna-temat och på Nyhetsmorgon idag fick vi höra en av dom. Så det kanske blir olika stumpfärg för mig idag…

För övrigt lär det bli en ganska vanlig tisdag, tror jag ska bege mig till Forex och växla skaffa lite Euro inför Spanienresan nästa vecka. Fattas en del i skafferiet också som ska fyllas på. Apropå skafferi. Tänk så bra det var förr när det i varje kök fanns ett rejält skafferi som var så stort att man till och med kunde gå in i det. Som ett litet rum. Det hade vi när jag bodde på Wallingatan i Stockholm. Men å andra sidan fanns inget kylskåp.

Vårdagjämning igår men inte så vårlikt idag precis. 0-gradigt mulet, men det ska bli bättre sägs det. Den som väntar på nåt gott…

Det var allt för idag! Kram på er läsare

9 svar på ”Rocka sockorna”

  1. Oj vilken samlare du är. Klokt och roligt förstår jag att ta av sitt eget under vintern. Nässlor, ja det har jag hört mycket om men aldrig smakat nässelsoppa.

  2. ”Rocka sockorna” tycker jag är en bra dag … men alla dessa andra dagar – om dem tycker jag inte!
    Härligt att ha en resa att se fram emot!
    Ha en bra dag!
    Kram

  3. Jamen oj, du ska ju snart söderut! Jag tycker nog att det gått inflation i alla dess ”dagar” en del dagar har till och med flera teman, så dagarna räcker liksom inte längre till…Rocka sockor har jag gjort i flera år dock, så den dagen tillhör mina favoriter. Skafferi, jag hade ett walk-in-skafferi i ett av mina tidigare boenden, jag flyttar ju med typ två års mellanrum, och det behöver jag betydligt mer än en walk-in-closet
    Jag samlar ju på svamp av alla de slag, liksom bär och vilda örter, vissa år mycket, andra mindre. Det visar sig hur jag känner inför varje säsong. Men nässlor längtar jag redan efter, trots att jag har torkade som jag strör på filen…
    Nu är det snart dags för John Blund, Nukkumatti på finska, jag tycker det låter så gulligt

  4. Något sockrockande upptäckte jag inte i dag när jag var på Kupan och jobbade.
    Så trevlig med en Spanienvecka så här när vi ännu går och huttrar lite och längtar efter våre. Hoppas att ni får uppleva den i Marbella.
    Kram, Ingrid

  5. Färden till Spanien går till Marbella där vi ska hälsa på min son 1 vecka. Han och hans fru samt vovve bor där ca 7 månader om året och hyr en jättefin lägenhet ett stenkast från havet i ett område som heter Elviria. Det ska bli roligt hälsa på.

  6. Så härligt att se fram emot en resa. Den här tiden är ju helt underbar i södra Europa. På så sätt får du ju två vårar! Jag hade faktiskt ingen aning om att det var en speciell dag idag. Står ju inte på mina almanacksblad.
    Kram

  7. Resa på gång snart. Så trevligt det låter. Spanien har jag aldrig varit till. Finns mycket att se och uppleva där.
    Det där med att alla dagar snart betyder något nu för tiden. Inte bara morsdag, farsdag, fettisdagen, de vanliga, nu är det allt möjligt. Jag brukar inte bry mig så mycket. Det finns ju till och med Kramens dag. Tänk om man bara skulle kramas den dagen, så obeskrivligt torrt och tråkigt det skulle bli och vad vi skulle längta till januarí, den månad då Kramens dag lär firas.
    Ja jag säger då det.
    Sänder dig en cyberkram.

  8. Här på Åland brukar många rocka sockorna. Jag tror att det är De utvecklingsstördas väl, föreningen som drar igång det hela varje år och folk går omkring med ”rockade” sockor. En fin gest.

    Så roligt med Spanienresan! Vart går färden? Vill du berätta?
    Vi drar till Spanien om ett år, till Malagatrakten.

    hälsar Karin

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.