Vatten, vatten

Jaha, idag är det Världsvattendagen och det är faktiskt en allvarlig dag om man tänker på hur mycket ”skit” det finns i vattnet och flyter upp på stränderna. Ger dig här en länk om ämnet som även behandlades i Nyhetsmorgon idag. Världsvattendagen.

Igår kväll satt jag i soffan med min platta och spelade Candy Crash då jag plötsligt drabbades av en ruskig yrsel. Det var riktigt otäckt. Allt snurrade och jag kunde inte resa mig för att hämta telefonen om jag skulle behöva ringa efter hjälp eller nåt. Satt och snurrade ett tag och försökte slappna av och till slut blev det bättre så jag kunde hämta telefonen för beredskap. Sökte på 1177.se om yrsel och kanske har jag drabbats av virus på balansnerven. Det kallas även för kristallsjuka. Allt stämde bra på mina symtom. Kristallsjuka är ofarligt men nog så obehagligt. Man skulle röra på huvudet på samma sätt som när yrseln kom för att eventuellt få bort det. Kom då på att vi har en bekant som berättade om att hennes svärson råkat ut för detta under bilkörning och fick snabbt stanna. Han var så illa däran att han även kräktes. Väldigt obehagligt. Han ringde frun som fick komma till undsättning. Hur som helst verkar det värsta hos mig gått över men faktiskt inte helt. Känner mig konstig när jag reser mig och går. Ostadig på nåt vis. Undrar om det kan vara mina nya glasögon som spökar. De är ju lite starkare än tidigare.

Dagen i övrigt kommer att gå i lugnets tecken. Har inget planerat så jag kan ta den som det kommer. Hoppas yrseln håller sig borta.

Kram!

6 svar på ”Vatten, vatten”

  1. Kära nån då! Det var mycket värre än min attack. Riktigt olustigt för dig eftersom du även började kräkas. Så himla skönt att du fick en diagnos att det inte var nåt annat farligt i allafall. Men yrsel är nog så obehagligt. Undrar just vad det var för tablett du fick?

  2. Jag råkade också ut för kristallsjuka förra sommaren. Det var det värsta jag varit med om! När jag vaknade på morgon snurrade hela rummet runt. Trodde jag fått stroke! Lägeryrsel kallas det också eftersom det kommer då man ligger ner. Det höll i sig 2-3 dagar. På andra dagen, då jag även började kräkas hjälpte min son mig ner till närakuten. Jag fick tabletter, som hjälpte direkt. Fick ett kort återfall några månader senare. Ja, då man visste vad det var och att det inte var något farligt kunde man hålla sig lugn.

  3. Den som uppfann rullatorn gjorde allt en stor tjänst för många. Den verkar vara ett jättebra hjälpmedel. Men så klart vill man inte skaffa en sådan förrän det är alldeles nödvändigt. Min yrsel var nog en så kallad kristallsjuka som ger lösa partiklar i båggångarna. Ja ja det där har jag förstås läst mig till på nätet, inget jag kunde. I vart fall finns det jättebra beskrivning och övningar på nätet så gå in på http://www.yrsel.com/ywp/ och se om du kan använda något av övningarna. Finns även youtube-klipp på övningarna.

  4. Hej, hoppas yrseln har gett med sig, den är ingen trevlig väninna! Jag har yrsel ofta, i princip dagligen, lägesyrsel tror jag det kallas, bäst jag går och knallar så liksom rullar det under fötterna, typ som om man är på en båt och det gungar till…då får jag försöka stabilisera balansen med bägge fötterna, det ser säkert helknasigt ut. Är så rädd att detta ska leda till att jag blir ängslig att gå i terrräng. Handlar dels om mitt blodtryck o dels om min åderförkalkning i halskärlet, tror jag..,.billig fylla kan man säga, men inte känns det så himla skoj inte. Ser ibland framför mig att jag måste skaffa rollator att hålla mig i när jag blir stapplig, ingen trevlig framtidssyn…Sköt om dig och hoppas yrseln var övergående

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.