Det är så roligt att leva…

…för då får en si hur det går. Ja den ramsan är min slogan och inställning till livet. Men ack, ack ack; hur det går bävar jag snart för i vart fall i ett världsperspektiv. Syftar nu på attentaten i London och knivdåd i Borås i går. För att inte tala om allt bråk på sandlådenivå som följt i Trumps fotspår. Förstår banne mig inte på mänskligheten längre, Suuuuuck.

Yrseln har blivit bra mycket bättre och jag är mycket stadigare på benen. Tackar övningar som jag hittade på nätet  yrsel.com. En sida jag verkligen rekommenderar om ni råkar ut för samma som jag. Där både förklaras yrsel och många gånger beror den på att lösa partiklar klumpats ihop i båggångarna. Det kan man enkelt få bort. Gjorde övningar igår och det var nästan trolleri. Allt betedde sig som beskrivet och under övningarna framkallade man yrsel men den försvinner. Tack och lov att jag hittade den sidan.

Hörrni idag tror jag det blir en underbar vårdag. Ser i allafall lovande ut när jag tittar ut genom fönstret. Hoppas på kaffe ute i solen och att jag kan småpyssla lite utanför. Är jättesugen på att skaffa hem penseer men får ju hålla mig tills efter spanienresan. 

Dagen ligger nu öppen för mig utan några som helst måsten. Njuter av det som man ju är förunnad i och med att vara pensionär.

 

Trevlig dag!

 

9 svar på ”Det är så roligt att leva…”

  1. Jaha, nu tycks mina kommentarer gå fram i alla fall. Jag skrev igår att jag också råkat ut för kristallsjuka. Det var väldigt otäckt innan jag förstod vad det var. Pågick i 2-3 dagar även med kräkningar. Fick hjälp att ta mig ner till närakuten. Där fick jag medicin, som hjälpte omedelbart. Ja, det finns övningar att göra också.
    Hälsningar
    Birgitta

  2. Ja vad har vi att välja på när det sker attentat som i London. Det är i stort sett bara att trampa vidare… precis som du säger så kommer vi väl till slut bara att rycka på axlarna, hemska tanke! Om våren skyndar på lite så den finns på plats den 9 april när jag är hemma igen från resan så blir jag mer än glad. Då blir det snart påsk och kul att pyssla lite fint till den. Idag söndag har vi fått ett smakprov med 15 plusgrader och full sol från 12.00. Topp! Färdigpackad? Nja vi reser denna gång med enbart handbagage så det gäller inte packa nåt onödigt och väskan får ju inte väga mer än 10 kg. Men ett knep jag tagit till förut är att ta på mig flera lager kläder och särskilt de som väger mest.
    Ha det skönt på söndagskvällen! Kram

  3. Jag visste faktiskt inte att kristallsjukan eller lägesyrseln var så pass vanlig så var och varannan jag pratat med har råkat ut för det. Tur i oturen ändå att det är ofarligt.

  4. På nåt sätt känns det ändå skönt att höra att ganska många råkat ut för kristallsjukan med varierande allvarlighetsgrad. Och att det faktiskt inte är allvarligt vilket man lätt tror känns ju bra men nog bra om man får en läkartid för att konstatera att det inte är nåt annat utan ”bara” yrselsjukan.

  5. Yrsel kan verkligen ställa till det. Vet flera som varit drabbade på olika sätt och gubben här hemma fick åka ambulans för ett par månader sen av ett riktigt karusellanfall. Det som blev bra med den turen var att han äntligen fick en diagnos för alla problem han haft med örat under ett par års tid, tinnitus, plötslig dövhet, yrsel etc. Meniérs sjukdom heter det. Men man blir verkligen helt handikappad när allting snurrar. Och den där sidan är jättebra, jag har varit ute på den några gånger och kikat. Ha en fin söndag!

  6. Den där lägesyrseln, som kristallsjukan också kallas, kan vara mycket jobbig. Jag får den rätt ofta, men jag har fått ett program ifrån läkaren som jag var till första gången det dök upp. Det verkar vara samma som du hittade på nätet. Att framkalla yrseln.
    Ja, hur det ska gå med vår värld är en stor fråga. Det verkar bli värre och värre och många människor har tappat all empati för andra, både i smått och stort. Undrar hur länge det kan få hålla på.
    Underbar fin bild du visar av penséer. Så klar och vacker. Härligt.
    Trevlig fredag.
    Kram!

  7. Hej, men så skönt att du känner dig bättre från yrseln! Ja internet är fantastiskt, även om det finns en baksida också, googlar man tillräckligt på symptomen man har så är man strax dödssjuk om man har det minsta anlag för hypokondri! Visst är det förskräckligt med alla våldsdåd, man vet inte var de slår till nästa gång, och på vilket vis. Jag tycker dock Londonborna verkar tuffa, de har bestämt att fortsätta leva som alltid, alternativet finns i nte på kartan! Men varför oskyldiga ska drabbas är ju så fruktansvärt orättvist. Inte ser jag något slut på attackerna heller, snart vänjer man väl sig så man bara rycker på axlarna när man läser om den…usch. Ja då är du kanske redan färdigpackad inför resan? Sen när du kommer hem har väl våren slagit ut på riktigt även här. Hos mig råder ännu vinter men jag är så less på mina broddar och kängor och stövlar. Lyxen att kunna gå i lågskor är något jag verkligen längtar efter.
    Kram från pörtet

  8. Den där kristallsjukan känner jag igen! Jag drabbades av ett anfall helt plötsligt när jag var på väg att gå ut på en promenad. Som tur var hade jag inte kommit så långt. Där stod jag och kramade om en postlåda både länge och väl, innan jag kunde ragla hem från postlådan till ett träd, från trädet till en annan postlåda o s v.
    Jag trodde att jag fått en stroke och ringde 112 och fick åka ambulans till sjukhuset, där jag så småningom lev bättre och de kunde konstatera att det inte var någon stroke. Dagen efter kände jag ingenting och sen har jag inte känt av det alls, men det dröjde länge innan jag vågade köra bil.
    Hoppas att dina övningar hjälper! Jag fick anvisningar från öronmottagningen på hur jag skulle göra om det kommer tillbaka.
    Kram, Ingrid

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.