Härlig måndag

Äntligen en rejäl hel vecka igen!  Fredagsfestligeterna med grannarna var som vanligt trevligt. Jag använde min nya Ipad och tog några foton med den som blev riktigt bra. Tänkte jag skulle ta med i detta inlägg. Tyvärr, det som hände var att jag tog fel inloggningsuppgifter ett antal gånger på paddan och si då blev den avaktiverad och för att få igång den igen var det tvunget med en återställning varvid allt jag lagt in själv raderades. (ja jag hade inte hunnit ta backup). Kändes lite snopet men jag får väl kalla det lärdom.

Lördag ägnades åt utflykt till det stora köpcentret Marieberg utanför Örebro där vi flanerade kring samt intog en fika.

På söndagen gick vi ut en sväng för solen tittade fram och blåsten hade lagt sig någorlunda. Det finns hur mycket vitsippor som helst vid mina närmaste gångvägar. Brukar inte plocka in utan tycker de är vackrast att se i mängd i naturen. Men nu är det så att jag har en liten fin vårkruka och kom på att vitsippor skulle passa utmärkt i den. Alltså blev det en liten bukett med hem.

Där jag bor har man möjlighet beställa en del tillägg till lägenheten mot uppgradering av hyran. Bl a kan man beställa diskmaskin vilket inte är standard. Jag har klarat mig utan i 13 år men nu kände jag plötsligt att jag ville ha en. Sagt och gjort, nu är den beställd och min hyra kommer att stiga med 143 kr i månaden. Hyresvärden tar hand om allt. Bort med nuvarande skåp, montering diskmaskinen tillika med allt ev underhåll och när den behöver bytas så gör de det. Jag tyckte det var värt pengarna för köper jag en själv måste jag ta hand om allt kringjobb själv också samt återställa skåpet och ta bort maskinen när jag flyttar om inte den nya hyresgästen vill köpa den. Nu ser jag fram emot slippa handdiska även om det inte varit nåt stort problem i mitt lilla hushåll om man ska vara ärlig.

på förmiddagen tog jag mig an att ta bort allt jag hade i skåpet och det var en hel del. Somligt går i soperna, annat till återvinning och en del får jag hitta plats i andra skåp för.

Ja det blir en del som ska slåss bland annat i redan fulla skåp men det ska nog gå.

I eftermiddag ska jag på årsstämma hos moderata Seniorer. Blir intressant höra talarna som är brandchefen Nerikes Brandkår samt en polis tillika strategisk brottsförebyggare. De ska förmedla dagens situation utifrån deras egen vardag ur Brandkårens och Brås perspektiv. Sen blir det kaffe med landgång och sedvanliga årsmötesförhandlingar. Jag tror det blir bra!

Ha en fortsatt bra måndag, kram!

 

3 svar på ”Härlig måndag”

  1. Så tråkigt med bilderna som försvann … men det är sånt som händer – tyvärr.
    Vi har ingen diskmaskin och jag tycker det funkar bra utan för vi är ju för det mesta bara två. Där vi bodde förut när barnen var små, där hade vi diskmaskin och det kändes helt OK då, men här var vi tvungna att välja mellan diskmaskin och vedspis – valet var lätt för nog har vi mer glädje av en spis som ger värme och där vi kan laga mat vid långa elavbrott, som t.ex. när Gudrun härjade…
    Ha en bra vecka!
    Kram

  2. Det blir väl skönt med diskmaskin. Har man råd måste man unna sig detta även om man inte har stort hushåll. Så blev det ju litet rensat samtidigt också.
    Hälsningar
    Birgitta

  3. Så trevligt att du bestämt dig för en diskmaskin! När vi byggde om vårt kök på Stenstugu på 70-talet ville jag inte ha någon diskmaskin. Det var totalt onödigt! Men ca 10 år senare hade jag tänkt om och sedan dess har jag sluppit handdiska. Även här på Odvalds lät jag sätta in en diskmaskin innan vi flyttade in. Det var sä självklart, men hade jag vetat att jag skulle bli ensam efter bara fem månader hade jag nog struntat i det. Men nu har jag den och kör den ungefär varannan dag.
    Ha en fin sista aprilvecka!
    Kram, Ingrid

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.