«

»

Maj 23 2017

Nu igen..

Tänk att jag skulle behöva vakna till att höra om bombdådet i Manchester. Nu igen! Huruvida det är en ensam självmordsbombare eller en terrorattack vet de tydligen inte ännu men oavsett är det lika hemskt ändå. En självmordsbombare är väl en IS-sympatisör som tror sig få evigt liv gissar jag utan att vara säker. Sånt här ska vi inte behöva vara med om nånsin. Världen är helt ur LED och mitt hjärta blöder.

Måste lämna det ämnet nu och koncentrera mig på trevligare saker, annars orkar jag inte helt enkelt. 

Jag har på ett 20-tal år klarat mig utan diskmaskin och inte saknat det heller. Men fick nyligen höra om att vi kan välja att uppgradera våra lägenheter med just en diskmaskin mot att få en förhöjd hyra med 140 kr/mån. Då sköter hyresvärlden om allting, bortforsling skåp, inköp maskin och installation samt att det bara är att ringa och felanmäla till hyresvärden om nåt går sönder. För min del var detta perfekt så jag beställde en som installerades igår. Tänker att det lär bli diska 1 ggr/veckan.

Skåp ska bytas mot en Cylinda-diskmaskin

Som ni märker så bloggar jag inte varje dag längre, tycker inte jag har tid med det helt enkelt. Däremot lägger jag upp på både facebook och instagram nästan varje dag. Vill du och har dessa faciliteter så kan du leta rätt på mig där och följa. Måste berätta en grej om fb som vart lite bra faktiskt. En gammal arbetskamrat till mig som jag är vän med på facebook la ut en bild på en säck med skjortor och frågade om det var någon som ville ha. Han är en sån där skjortkille som köper på sig skjortor i mängd, ja hundratals varje år och av bästa kvalité. Nu hade han gjort storrensning med bävan, jag svarade att jag skulle kunna ta hand om några och undrade hur många han hade. Svaret var mellan 60-100!! OK vi åkte dit och titta och det slutade med att jag fick 2 säckar skjortor med mig hem som vi gick igenom och tog rätt på en del medan annat går direkt till myrorna eller kastas.

Och varför ska jag ha så mycket skjortor? Ja jag tänkte mig att sonen i värmland som verkar ha rätt storlek kan ta vad han vill ha även om han egentligen mest använder tröjor och så fanns det ett par som VIllo kunde ta. Alla typ märkesskjortor av bästa kvalité. Tyckte det var ett roligt fynd faktiskt och så var det kul möta min gamla vapendragare som jag inte sett på ca 30 år.

Skjortkung och skjortberg och lilla jag

I helgen hade vi ju riktig sommar helt plötsligt och här Örebro steg termometern till 27,5 grader. Passade på att plantera lite blommor, mest pelargoner samt plockade fram det mesta småpysslet jag brukar ha i trädgård/uteplats under sommaren. Då vistas vi jättemycket ute på någon av mina små uteplatser. Härligt!

Planteringsklart

Planterat

Idag ser jag fram emot att jag tillsammans med grannarna och en representant från hyresvärden. Jag bor ju i en seniorlägenhet och dessa har en utpekad särskild värd för varje boende som kommer då och då med information etc. Inför sommaren åker vi ut och äter tillsammans nånstans och under sommarmånaderna hinner vi med en grillning på vårt område också. Mycket trevligt faktiskt och jag är glad ha ÖBO som hyresvärd. Idag ska vi åka till ett ställe som heter LannaLake och ligger upp mot Karlskoga vid Våtsjön. Det ligger vackert och har god mat. Ser fram mot detta och till på köpet skiner solen! Topp!

Ha det så gott ni med som läser detta! Sommarkram!

7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Vonne

  Jag tror nog också det blir lite oftare än 1 ggr i veckan som maskin får jobba. Ursäkta det senkomna kommentarssvaret!

  0

 2. Vonne

  Ja lite då och då, ungefär en gång i veckan tänkte jag ge bloggen lite uppdatering och är glad om du tittar in och kommenterar så jag ser hur du har det. Jag kommer kika in hos dig med samma intervall, alltså ca 1 ggr i veckan. Ha en fin svenska flaggans dag i morgon !

  0

 3. Vonne

  Låter riktigt roligt med så blandad ålder på grannar. Det är livgivande! Håller med om att ljusa årstiden är den som är ”svårast” att blogga i men det är ju då som mycket händer och finns att skriva om egentligen.

  0

 4. paulamerio

  Hej! Diskmaskin, det har jag aldrig haft, det har däremot mina fyra äkta män haft…skoja bara, dom har nog diskat ibland också… Nej blogga dagligen kan vara tufft, framför allt under den ljusa årstiden när man gärna vill vara utomhus och påta i eventuell trädgård eller resa eller umgås. Jag har insett att jag har världens bästa grannar. En gubbe är närmare sjutti, en tjej är i 25-årsåldern, ett par är i 35-40 årsåldern och ett par är ca 25. Det roligaste är att alla vill umgås, oavsett åldersskillnader, jag känner mig som mamma/mormor till dem men tycker det är så givande att ta del av ungas liv . Här bor ju inga barnfamiljer för lägenheterna är små, bara ca 50 kvadrat. Blir man fler får man nog söka annat boende.
  Kram från pörtet

  0

 5. birgittamalmstedt

  Det blir väl skönt med diskmaskin. Allt blir ju mycket renare. Så fint du får i trädgården. Hälsningar Birgitta

  0

 6. wiolettan

  Bra att du bloggar också så att jag kan följa dig och ditt givande liv. Jag har varken facebook eller instagram.
  Diskmaskin har jag haft en gång, då vi bodde i villa, men jag använde den så lite, så jag har inte saknat den sedan. Kan vara bra om man har haft gäster, men annars nu för tiden hos oss, med bara 2 personer så är det ibland en avkopplng att diska, tycker jag. Men som du med så många uppdrag och annat så förstår jag att det blir en bra hjälp.
  Härligt vackra växter, blommar så fint.
  Roligt att se dig och skjortkungen. Vilken mängd skortor. Fint att kunna välja.
  Trevlig helg.
  Varm kram till dig.

  0

 7. Ingrid

  Jag tror nog att du kommer att diska oftare än en gång i veckan. Det luktar väldigt illa från diskmaskinen om den får stå för länge med smutsig disk. Jag diskar ungefär varannan dag, vare sig det behövs eller inte och i regel behövs det.
  Så roligt att se ett foto av dig och skjortkungen!
  Ha en fin fortsättning på den här veckan!
  Kram, Ingrid

  0

En liten kommentar, gör mig så glad!

%d bloggare gillar detta: