«

»

Jun 05 2017

Utveckling och morsdag

Godmorgon på er! Nu tänkte jag skriva en liten veckouppdatering här. Hädanefter blir det nog så att ni kan förvänta er ett inlägga ungefär 1 ggr i veckan.

Sen sist har det ju varit mors dag och en av sönerna, Roger,  med lillflickan Astrid kom och hälsade på samt övernattade. Det var ju jätteroligt men samtidigt blir det lite jobbigt känner man sen när de åkt hem igen. Konstigt, det måste ju bero på att åldern tar ut sin rätt, eller hur? Vi var i allafall iväg till en liten park som kallas Stora Holmen här i centrum av Örebro. Där finns lilleputtåg, djur, karusell, trampbilar mm småkul för barnen. Jag tryckte in mig i ett lilleputtåg tillsammans med son och Astrid och kände mig som en dubbelvikt märla, haha.

Lilleputtåg vid Stora Holmens barnpark

Roger hade medskick från samtliga 3 söner. Det var 40!! Jättefina rosor samt en tomatplanta. Dessutom hade jag med posten fått en bok som sägs vara populär. ”Boken om mig”. Meningen är att jag där ska skriva ner minnen från min barndom och som barnen sen kan ha som minne när jag inte längre vandrar på denna jord. Det enda som känns lite jobbigt är att allt ska skrivas för hand men jag ska absolut teckna ner en del där. Foton skulle också läggas till, dvs fysiska foton, och jag som har allt digitalt…

Mors-dagspresenter 2017

Och eftersom vi är inne på blomspåret – visst är det väl härligt nu när liljekonvaljerna kommit. De är de mest tacksamma blommorna att ta in så här på våren, annars tycker jag nästan blommorna är vackrast där de står i naturen istället för att vissna snabbt i en vas. Jag är så bortskämd så Villo har med sig en bukett varje helg så länge det finns konvaljer.

Konvaljer i en fin keramikvas inköpt hos Matildas bodar Brunskog.

Sommartallrik = matjessill

En annan fin sak som spär på sommarkänslan är ju matjessill, gräslök och färsk potatis. Det har vi ätit ett par gånger sen jag skrev här sist.

Förra måndagen åkte jag med moderata seniorer på terminsavslut i Karlskoga. Vi besökte Alfred Nobels Science Park och även Nobels hem Björkborn där jag också varit förut. Jag tyckte Science Park var otroligt intressant. Där bedrivs forskning och utveckling av det som kallas 3D-printing. Blir helt förbluffad över vad framtiden kan komma att ge. Det är flera olika företag/firmor som samarbetar i detta och vi kommer säkert höra en hel del om deras framsteg framöver. 

Boll printad i titan. Värdet var ca 10.000 och bollen såg ut som virkad i mönster.

och det här är en printning i plast. Fantasifågel.

Guiden på Bjärkborn bar tidsenlig klädsel

I övrigt veckan som varit har det som brukligt varit en del politiska engagemang. Presidiemöte för planering av nämndmöte i Överförmyndarnämnden nu på onsdag samt ett par kampanjer för moderaterna. Det är ju uppförsbacke som ni vet för vårt parti så det gäller att ställa upp. 

En glad trevlig MUF-are, cooming politiker troligen och årsrika jag. Trevligt med åldersblandning!

 

Ja det var allt för denna gång. Önskar alla en fortsatt skön vecka och framförallt Nationaldag! På med Sverigedräkten om ni har någon, jag har det inte men ska i allafall ta fram husväggsflaggan!

KRAM!

 

11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Vonne

  Hej Ingrid och tack för dina kommentarer som jag alltid får, själv är jag ju inte lika flitig dessvärre. Jag har lagt in ett inlägg idag men det blir det sista för säsongen. Återkommer nån gång under augusti och hoppas vi hörs då. Jag tittar in till dig emellanåt och ler åt din fina ”dagbok” som jag också lär mig en del av. Nu önskar jag dig en skön sommar! KRAM

  0

 2. Vonne

  Hej min vän. Som du märker är jag inte så flitig numera att svara på kommentarer men jag blir väldigt glad när jag får sådana. Du är flitig och skriver utförliga kommentaren som gläder mig, tack! Har lagt in ett inlägg idag som blir det sista för min del för säsongen. Återkommer nån gång i augusti med nya inlägg. Hoppas vi hörs då och till dess ska du ha en riktigt skön sommar och vi får hålla tummarna för att vi får lite sol emellanåt och värme. KRAM

  0

 3. Vonne

  Hej Britt-Marie och tack för dina kommentarer som kommer lite då och då. Det gläder mig. Jag vill önska dig en fin midsommar och hoppas vi hörs igen här eller på fb till hösten. Jag har lagt in ett inlägg idag som är det sista för sommaren. Återkommer nån gång i augusti. Kram!

  0

 4. Vonne

  Hej! Tack för sommarhälsningen och jag önskar dig detsamma och hoppas vi ses till hösten igen i detta forum. Om du vill se så har jag lagt in ett inlägg idag men det är det sista för sommaren.

  0

 5. Vonne

  Önskar dig detsamma och hoppas även jag att vi ses över detta forum i höst igen. Glad Midsommar!

  0

 6. birgittamalmstedt

  Sådana rara söner du har. Lycka till med Boken om mig även om det verkar litet knepigt, men det löser du nog.
  Jag önskar dig en fin sommar och hoppas att vi ses i bloggruppen igen i höst.
  Hälsningar
  Birgitta

  0

 7. Tove Olberg

  Hej Vonne!
  Så länge sedan jag var här! Tänkte titta in och önska dig en glad sommar och här var det mycket fint i sommarens anda och annat smått och gott! Jag kommer fortsätta bloggpausa, som sagt glad sommar och god hälsa önskar jag dig!
  Kram

  0

 8. Britt-Marie Nielsen

  Vilka vackra blommor, både rosor och liljekonvaljer. Visst är det mysigt med de små barnen men håller med dig om att man inte längre har samma ork.Söt liten MUF grabb. Ha en trevlig helg Yvonne 🙂

  0

 9. wiolettan

  Åh, vilka vackra blommor du fick. Liljekonvaljer är så fina. Jag fick en bukett häromdagen av en tiggare.
  Härligt med presenter och detta med boken var ju en fiffig idé, men jag förstår dig. Det är så digitalt allt nu och skriva för hand, inte heller så vanligt. Men jag skriver dagbok varje dag, för hand, så jag är van.
  Roger och Astrid vid tåget, förtjusande bild.
  En snygg kille du har bredvid dig, som ser trevlig ut också.
  Må så bra och varm kram till dig.

  0

 10. paulamerio

  Hej, vilket fint foto på dej o muf-killen, ni är så söta tillsammans! Boken om mig, den har jag sett annons av, och funderat lite på om inte jag borde plita ner lite till barn och barnbarn. Vi är ju så få i släkten så när jag är borta finns ingen som kan förtälja något om gamla tider längre. Tyvärr har jag själv dålig koll bakåt eftersom min mor dog så tidigt och jag sitter med en massa foton på människor som jag inte har en aning om vilka de är. Minns namnet på en del gamla släktingar men har ingen aning om släktförhållandena. Men kan du inte skriva över rubrikerna i ett dokument på datorn så slipper du göra allt för hand? Det spelar väl inte barnen någon större roll bara det finns nedtecknat i någon form? Ha en fin nationaldag, jag har varken flagga eller dräkt, få se om jag orkar ta mig till hembygdsgården. Programmet brukar inte vara så imponerande, men det var jätteskoj ifjol då vi hade så många flyktingar i byn. I år är dom ju nte kvar så vi blir inte många alls…
  Kramen

  0

 11. Ingrid

  Vilken vacker vas till liljekonvaljerna, där gör de sig riktigt bra!
  Någon matjesill har det inte blivit ännu, men det kommer, det kommer. Jag tycker att det är väldigt gott.
  Du är duktig som håller på med dina uppdrag. Det är tur att det finns någon som orkar jobba även med sådant. Jag har aldrig mäktat engagera mig speciellt mycket i politiken.
  Ha en fin Nationaldag! Någon sverigdräkt har jag inte, men i morgon samlas vi SPF:are på Klinteberget och sjunger vi ”Du gamla du fria” och hurrar för vårt fosterland.
  Kram, Ingrid

  0

En liten kommentar, gör mig så glad!

%d bloggare gillar detta: