Akrylmålat

Nu i Pandemitider måste man ju ha nåt trevligt att ta sig till som omväxling och jag har börjat måla i Akryl och gått ett par onlinekurser för att lära mig grunder och olika tekniker. Jättekul är det och avkopplande, tiden bara flyger iväg. Mest blir det åt det abstrakta hållet jag målar. Tänker lägga upp mina alster som ett slags Vernissage här i bloggen. Ni hittar dom samlat under kategori Vernissage.

Fiskarmix
SOLDYRKARE
SVANSJÖN
RÖNNBÄRSLIKT
FÖRSTA TAVLAN blev en partavla
Söndagsmålning
Spirande
RUNDLIG

2 svar på ”Akrylmålat”

  1. Hej Karin! Vad glad jag blev av din kommentar. Min blogg har legat i träda flera år men nu fick jag för mig att ta upp den så smått så här i coronatider. Jag började med akrylmålning för ett par månader sedan och fann jag tyckte det var kul och rogivande måla intuitivt. Har tidigare fuskat i akvarell men tycker just nu att akryl är roligare och så tycke jag akvarell var svårare få till. Vilken häftig målsättning du haft att måla 100 akvarell! Ja vem kunde tro att coronan skulle bli så långvarig men nu förstår vi att även 2021 får vi leva begränsat dessvärre. Jag och min familj har klarat oss helskinnade och jag lider inte särskilt av de rådande restriktionerna men är glad att vara pensionär och inte behöva gå till jobbet. Engagerar mig som fritidspolitiker och är ledamot i ett par nämnder så lite social kontakt utöver familj har jag där men det sker för det mesta digitalt.

    Du gav mig en idé faktiskt att utmana mig med en målning om dagen…men vad göra med dom? Sälja tror jag inte är gångbart och vännerna kanske inte uppskattar. Kanske spara och när coronan är över göra en liten ”utställning” på skoj. Vad gör du med dina 100 tavlor? Säljer?

    Slutligen, tack för din kommentar, ta hand om dig och hoppas vi ”hörs” igen.

  2. Hej Yvonne! Jag fick för mig att kolla vad som hänt på de bloggar som var med i vår lilla veckotemagrupp under några år och hittade hit. Vad kul med akrylmålning och vilka vackra tavlor! Jag gillar verkligen dina färgkompositioner med jugend-känsla!

    Själv överlever jag coronatiderna med hjälp av akvarellmåleri. I februari insåg jag att det skulle ta lite tid med coronan så jag bestämde mig för att måla en akvarell om dagen i hundra dagar. Det måste ju räcka, tänkte jag, för sedan är det nog över … Det var det ju inte. Jag gick i mål vid midsommar med mina hundra akvareller. Sedan har jag fortsatt lite mer utspritt. Det hjälper verkligen att ha målandet som tillflykt, när så mycket annat är omöjligt.

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.