Årets första dag

Årets första dag

Nu blir det att ta nya tag och hoppas på att året blir riktigt bra!

Nyårsaftonen blev mycket trevlig för vår del även om vi var själva Villo och jag. Fixade med mat och småtilltugg och lite dricka därtill. Vid 12-slaget blev det ett himla liv med raketer runt om i våra kvarter. Det verkar som de flesta villahushåll här hade köpt bra mycket raketer. Även vid Örebro slott ordnar kommunen stort och fint fyrverkeri som vi faktiskt kan se en del av även där jag bor.

Nu kan man ju tycka en del om det här med raketer och miljö mm. En del hundar är ju väldigt känsliga och deras familjer verkar vara hänvisade att ta in på hotell i Arlanda eftersom det där råder totalt raketförbud. Hörde på radion att det blir fullbokat redan i september.

En annan aspekt är ju miljöförstöring. Vissa varuhuskedjor har ju nu slutat sälja raketer och det gör dom rätt i tycker jag. Men raketer lär det gå bra att få tag i ändå. Kan väl köpas via nätet kan jag gissa. Hur som helst, nog tittar vi så länge de skjuts upp och tycker det är rätt häftigt, men vi har aldrig några själva och skulle inte sörja om det blev förbud av miljöskäl.

Hummer och oxfile stod på nyårsmenyn. Vi är rätt nya på tillagning av hummer men det är ju fantastiskt så mycket och lätt man kan ta reda på och få svar på alla funderingar kring tillagningen. Youtube har jag upptäckt är suveränt och lättsökt. Vi fastnade för att gratinera den.

 

Och nu idag, alltså på den första dagen 2017 blev det en kortare promenad i solskenet. När vi kom hem ställde jag mig mot väggen och kände faktiskt att solen värmde. Härligt!

Den direktsända nyårskonserten från Wien brukar jag också vilja lyssna till så TVn står på och “låter” medan jag går och donar här hemma. Emellanåt är det ju fina danspartier och då sätter jag mig och tittar på dessa graciösa ballerinor och dansare.

Nu har Villo åkt hem till Eskilstuna och jag är självsam igen. Ska titta på Agnetas Nyårskarameller senare och förhoppningsvis få mig ett gott skratt.

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.