Är det vår nu?

Är det vår redan?  Nej så kan det ju inte vara, men det känns nästan så. Oroväckande konstig väderlek. Vi har 0-gradigt och  inte en gnutta snö och gräsmattorna börjar bli allt grönare. Nog för jag ser fram emot varmare tider men det blir väl ett bakslag endera dagen. Jag vill i vart fall inte ha massa snö mars/april.

Var på en trevligt, intressant och givande s k talarkväll igår där vi fick en genomgång av när, var, hur och vem som kan/får skriva och lämna in politiska motioner. Vi var ett 30-tal intresserade själar som också bjöds på lite mat. Motionsskrivande är omgärdat med en hel del om och men och är ganska regeluppstyrt  vad gäller vem som kan lämna in en motion samt vart och när liksom hur den ska vara uppställd. Så nu go vänner fattas bara den braiga förbättringsidén innan jag fattar pennan. Kan bli svårt för mig som  har tendensen att vara nöjd med allt.

När jag gick därifrån till bussen kände jag av det där med otrygghet som jag aldrig gjort förr. Det var mörkt och det rörde sig flera små ungdomsgrupper på torget jag korsade. Jag tog ett rejält tag om väskan och raskade på stegen.

Idag är en sån där håldag där det inte finns nåt i kalendern så jag tar det lilla lugna. Nu tittar solen fram så jag kanske ska våga mig ut på en promix lite senare. Kanske hittar jag nåt litet vårtecken att fota av.

Ha en finfin tisdag!

PS. Gillade du inlägget – Tryck på gilla-symbolen också!

5 svar på ”Är det vår nu?”

  1. Nu är det nog bara politiska motioner som är hårt uppstyrda på vem och var de ska lämnas in och att det sammanfattas i att-satser som politiker eller partistämmor har att besluta om. Vi kan alla skriva men inte så säkert vi får lämna in den med mindre än att vi kan gå via t ex nån kommunalpolitiker. För partistämmor är det lättare men det är ens egen partistyrelse som beslutar om den får gå vidare till stämman. Både i pensionärsföreningar och andra mindre föreningar kan det säkert se annorlunda ut. En papperslapp hastigt hoptotad hade säkert räckt även i den bostadsrätt jag bodde i förut. Såg nu att den lilla gilla-handen som jag bad er klicka om i inlägget hade fallit bort, jag kanske inte sparade nånstans men nu är den inlagd igen. Tyckte den var lite rolig. Kram kram

  2. Jaså minsann, det är så mycket regler kring motioner. Vi hade ett möte i bostadsrättsföreningen förra veckan och då snickrade en av de boende till en motion på stående fot. En motion skrivet med blyerts på en papperslapp. Den var undertecknad, men jag misstänker att det brast en hel del i regelverket.

    Visst är det tråkigt att behöva känna sig otrygg i sin närmiljö. Ännu har jag inte upplevt det, men jag är sällan ute och går på sena kvällen och är jag det brukar samhället ligga totalt öde.

    Kram på dig!
    /Ingrid

  3. Visst är det upp och ner med vädret – men än är det nog inte vår. Februari väntar och än kan Kung Bore slå till!
    Fåglarna kvittrar och snödropparna börjar sticka upp, men det hinner nog komma bakslag.
    Ha en fin fortsättning på dagen!
    Kram

  4. Nog blir det bakslag, utan bakslag blir det inte vår 🙂
    Håldagarna är de bästa av dagar, de fylls av så mycket gott har jag märkt.
    Ja, då får du hitta ett ämna och fatta pennan till en motion; lycka till!
    Ha en fin tisdag kram!

  5. Nej, först ska vintern komma, sedan våren. Jag tycker att det verkar lite upp och ner med vädret nu för tiden, men, hoppas som du att det inte kommer ett bakslag, snöoväder, i mars/april.
    Motioner, inte visste jag att det fanns många förhållningsreglar omkring dessa. Kanske finns det något som vi kan lägga in om, men just nu har jag inget heller som dyker upp i huvudet.
    Mörkt ute, då vill jag inte vara ensam, det känns otryggt att vandra ut då. Allt har blivit så mycket osäkrare, först och främst känslan omkring det hela.
    Ha en bra dag, med det lilla lugna.
    Kram!

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.