Lite av varje

Jag är ganska nyfiken/intresserad av det här med Artificiell Intelligens(AI). Såg sedan Max Tegmark på TV som berättade om den bok i ämnet som han skrivit. Det lät så intressant vad som kan tänkas hända och framförallt hur vi vill ha det med just den Artificiella Intelligensen i framtiden så jag köpte boken och har börjat läsa så smått. Inte direkt lättläst kanske men ämnet är fantastiskt så man kan inte sluta läsa helt enkelt. Boken heter LIV 3.0 och handlar om ”att vara människa i den Artificiella Intelligensens tid”. Kan bli helt förskräckligt eller det motsatta beroende på hur människan behagar släppa fram robotar mm.

Boken var perfekt att ha med sig i fredags när jag åkte till sonen i Brunskog och lilla Astrid. Var faktiskt riktigt smidigt att ta tåget och det finns både direkttåg och ett med byte i Hallsberg att välja på. Åkte dit SJ via Hallsberg och hem med VärmlandstrafikenS Tågkompaniet hem. Smidigare hem kan jag säga så det får bli Värmlandstrafiken nästa gång.

 

Kaffe smakar extra bra på tåg!

Väl framme blev det pepparkaksbak, korvgrillning och lek med pärlplattor, puzzel och mycket annat. Sen var det ju påpassligt nog Fars dag igår så jag kunde se till att Astrid grattade sin pappa som för övrigt är ”världens bästa pappa”. Ja, det är sant, han är en riktigt bra far.

Roger är en händig kille och nu hade han snickrat till ett riktigt fint rustikt soffbord av några rejäla plankor han hade i ladan. Nu står köksbord på tur.

Ja det här var lite vad som varit sen sist. Idag och alla dagar denna kommande vecka är det olika evenemang/aktiviteter inom mitt fritidspolitiska engagemang som väntar…

Till sist ett tack till dig Wiolettan för länktipset till Bosses bok. Det får bli min nästa bok att beställa!

 

2 svar på ”Lite av varje”

  1. Hej, ämnet både skrämmer och fascinerar. Jag läser ganska många sf-böcker och även dystopier,. inte länge sen Jersilds senaste bok som handlar om gamlingar och hur deras liv ser ut på hemmet när robotar tar över…
    Jag är imponerad av ditt engagemang, att ha något i kalendern varje dag skulle jag inte orka med. Nej, fri som fågeln, det är numera min melodi…kan ju bero på mina utmattningssyndrom i olika omgångar att kropp och knopp säger ifrån. Ha en fin vecka, kram

  2. Jag håller på med Bosses bok och den är riktigt trevlig!
    Lycka till med ditt fritidspolitiska arbete.
    Kram, Ingrid

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.