Börja om från Början

Det är Anna Risberg notonmusic som stått för januaris teman och det här är mitt första inlägg med veckotema. Hela idén med tema tilltalar mig och det blir kul se hur olika vi kan komma att vinkla samma tema. Får mig att tänka på TV-programmet Konstnärsdrömmen där det var så intressant att se hur deltagarna tog sig an samma tema.

Nu mitt bidrag på tema ”Börja om från början”:

Förutom det faktum att vi börjat om på ett nytt år och inte ska sörja ”tider som har flytt” så för veckans tema mig omgående vidare. 

Och mina tankar går direkt till Sven-Ingvars dansorkester. Det i sin tur för mig vidare till Gustaf Fröding som är min favoritförfattare. Att Sven-Ingvars sedan spelade in en vinyl-LP, ”Sven-Ingvars i Frödingeland” med Frödings-dikter har inte gjort saken sämre. Jag älskar att botanisera i texterna och ge dom min ”egen” verklighet. Musikalbumet finns att tillgå på Spotify och otalet är de gånger jag spelat den. Då brukar jag även ta fram boken med Frödings samlade dikter och följa med i texten. 

Vips har vi nu hamnat i Värmland och Brunskog där en av mina söner bor. Där bor också vänner i huset Slorudsborg. Det blir ett lustigt sammanträffande för i Slorudsborg bodde Frödings syster då det begavs sig och han lär ha tillbringat flera somrar hos henne. Och vilken dragningskraft detta har haft. Busslaster med besökare som rest i Frödings fotspår och besökt Alsters Herrgård har också velat komma till Slorudsborg. Detta trots att det bara är Frödings spartanska sovrum de fått se.

Under sin vistelse i Slorudsborg lär enligt sägen Gustaf blivit förälskad i en Anita vilket resulterade i den fina dikten med samma namn eller ”livets skål O min Anita”.Men för att gå tillbaka till det här med dansorkester så visst var det roligt dansa till Sven-Ingvars (han var ju dessutom snygg tyckte jag då). Annars har det nog varit blygsamt med dans för min del men icke förty var det på dansbanan jag träffade på den man som numera är min ex-make. 

Ja tänk ändå…och tiden bara går

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.