Rubrik Vintervila

Anna på notonmusic , du kunde inte valt ett bättre veckotema än Vintervila. Det vilar en sfär av ”björnide” den här årstiden och här kommer mitt bidrag till veckans rubrik.
(PS: Anna tack för din bok ”familjen is i kris” som kom idag. Imponerad! Blir kul läsa och sen ge vidare till något av mina barnbarn DS)

—————————————

Det livfulla levernet på sjön där båtar av olika valör flitigt trafikerar farvattnen och förtöjer i gästhamnar och vindstilla vikar har nu gått i vintervila. Ett fasligt sjå med båtupptagning inträffar varje höst runtom i landet. Båtägaren själv kanske inte direkt får vintervila för ofta sköts ju underhållet under vintervilan.

Som betraktare men inte båtägare känns det lite vemodigt att se tomma snöbelagda gästhamnar  och överfulla båtuppställningsplatser. Strängnäs är min favorit-sjöstad och sommarhalvåret kretsar det mesta kring gästhamnen centralt i staden. Sommarrestaurangerna är nu stängda, mitt favvoställe glasskiosken med Slagstaglass likaså och folkvimlet från sommaren är som bortblåst i vintervila.

Mina i Strängnäs boende söner har båt liksom min syster i Hägersten. Sommartid blir det alltid någon tur med dom och till Strängnäshamnen bara för att flanera eller bryggsegla.

På väg till vintervila
Inpackad för vintervilan
Bojar som borde guppa på vattnet istället
En kvarglömd stackare? Och matsäcksbordet öde
Inte en båt i sikte–öde i Strängnäshamnen
Självbyggd härlig husbåt i vintervila. En av sönerna byggde och ägde den under några år men sålde den i somras.

Nu ser jag fram mot sommaren 2017 då landets båtar kommer ut i sitt rätta element igen och det blir livligt i hamnar, kobbar och skär!

Ha en fortsatt bra onsdag. Ikväll bänkar jag mig vänligen i TV-soffan för att se Lars Lerin. Gör du?

Ha en fortsatt trevlig onsdag

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.