Veckans rubrik Gungstol

Av Anna på Notonmusic har vi fått januari månads sista veckorubrik och det var Gungstol. Här kommer mitt bidrag.


En gungstols tillbakablick:  Från fjärran Finland kom jag en gång på 40-talet. Jag såg inte ut som de där andra gamla gungstolarna utan var av mer modernt snitt. Jag har rest och förflyttat mig från Stockholms innerstad till söderförorten Kärrtorp och därifrån vidare till Strängnäs, Stallarholmen, Örebro och åter tillbaka till Strängnäs igen.

Inte nog med det, jag har ”färgat håret” ett antal gånger också allt ifrån brunt till grönt och därefter vitt och svart. Snyggast var jag i vitt och svart i vilket jag också blev fotograferad.

På ålderns höst hamnade jag i Strängnäs igen efter min vistelse i Örebro. Där fick jag frysa utomhus efter några års användning. Till sist tog åldern ut sin rätt och jag fick ”skatta åt förgängelsen”.

Ja så kan det gå för en stackars gungstol som i allafall hade roligt så länge det varade. Här kommer ett par bilder från det glada livet.

Jerker som nu är 54 år såg så här glad ut när han provade min bekvämlighet . Visst är jag snygg i min blommiga skrud!

Och här fick jag vara med på party,party tidigt 70-tal och dressade upp mig i svart!


Ja det var mitt bidrag till rubriken Gungstol.  Inlägg från övriga rubrikbloggare januari  hittar du  HÄR

Kram och ha en bra fortsättning på torsdagen./Vonne

4 svar på ”Veckans rubrik Gungstol”

  1. Gungstolen lär vad jag vet härstamma från Viborg Finland där min mor är född på Karjula gård. Området numera ryskt och jag har aldrig varit där överhuvudtaget. Morfar var svenskt och träffade mormor vid jobb i Finland. Han återvände Sverige i samband med 2:a världskrigets början. Mamma emigrerade till Sverige på 1930-talet. Jag är född i Stockholm innerstad.

  2. Haha, vilken trevlig biografi över en gungstol. Men, nu blev ja dock nyfiken, varifrån i Finland kom den? Därmed också du?

  3. Vilken ovanlig modell på en gungstol! Men den ser stadig och bra ut – så att man till och med kan placera småbarn i den utan att vara alltför orolig.

  4. Jag skrev en kommentar här tidigare, men jag skriver en ny 🙂
    Så trevligt följa din gungstols historia! Dina svart vita bilder är så fina och passar bra i sammanhanget om det som varit. Minnen följer oss och är en del av vårt liv.
    Nu funkar länken till din sida så jag har taget bort det jag skrev i mitt inlägg om gungstol.
    Må gott lördagskram.

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.