«

»

feb 13 2017

måndag,måndag

Jag får en melodi i huvudet när jag smakar på inläggsrubriken. Osäker på vilken men jag nynnar  monday,monday.
Helgen förlöpte i kalasets tecken då min yngste son Mattias och hans dotter Matilda, mitt barnbarn, firade födelsedag i ett och samma svep. Den ena fyller den 10e och den andra den 13e februari, alltså idag. Bra då med ett gemensamt kalas.

I övrigt var det en väldigt avslappnad helg. Vi tittade slött på melodifestivalen i brist på annat. David Lindgren imponerade igen, speciellt med sitt framträdande i mellanakten. Såg sen i facebook att han fått otroliga ovationer och närmare 16000 gillaklick och flera hundatals översvallande positiva kommentarer . Kul för honom, det är han värd.
Idag har vi klarblå himmel och 0-gradigt. Det väntar lunch med moderatseniorerna, därefter bjuds till föredrag under rubriken ”Sverige och landsbygden – värda att försvara”. Föredragshållare är riksdagsledamoten Lotta Olsson som sitter i försvarsutskottet. Efter föredraget blir det pannkaksbuffé. Hm, undrar just vad det kan vara, ja pannkaka förstås men buffé. Det visar sig.
När jag ändå är i centrum ska jag passa på titta in hos optikern också och beställa tid för synprovning och se om det finns några lockande snygga bågar. Tänker att jag nog behöver byta glasögon för det var nog 5 år sen sist. Men när det gäller bågar är det alldeles för många att välja mellan brukar jag tycka och får svårt för att bestämma mig är det inte ovanligt att jag går och gruvar mig om jag valde rätt. Vad har vi för ord till sånt beteende månntro? Ambivalent, eller?
Trevlig måndag alla!

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Vonne

  Familjen har ett stort båtintresse, särskilt Mattias vilket förklarar ”navigationstårtan” men de seglar inte utan det är motorbåt som gäller. Nästan alla som bor i Strängnäs verkar vara mer eller mindre båtfantaster. Tårtorna gjorde hon som sedan ska vara med i bagar-SM. Hon är i grunden konditor. Hoppas du blir nöjd med dina glasögon när du hämtat dom. Tack för kommentaren. Kram

  0
 2. Vonne

  Tårtorna har tösen som ska vara med på bagar-SM gjort. Hon är i grunden konditor. Tack för kommentaren!

  0
 3. Ingrid

  Det ser verkligen ut att ha varit en trevlig helg med dubbla födelsedagar. Det var en häftig tårta! Är familjen möjligen segelintresserade?
  Jag har just gått igenom ett glasögonbyte, men har inte varit och hämtat de nya ännu, så jag vet inte om det blev rätt, men visst är det knepigt. Jag fick med mig några bågar hem på prov och hade Eva och Claudio som smakråd, men jag är ändå osäker för optikern hade ett helt annat val.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  1+
 4. wiolettan

  Håller verkligen med dig då det gäller glasögonbågar. Det är så svårt och jag ser ju så dåligt så jag måste förlita mig på de som hjälper mig att välja. För i provbågarna är det ju ingen styrka på glasen och jag är närsynt, så det är hopplöst.
  Roligt med födelsedagsfester, grattis till både den 10:e och till den som fyller idag. Så mycket gott som är uppdukat. Tårtan är ju allt något speciell. Bra gjort och annorlunda utförande.
  Pannkaksbuffé, det var något nytt. Du får berätta sen vad det var. Små och stora pannkakor, eller pannkakor högt och lågt?
  Trevlig dag önskar jag dig.
  Varm kram

  1+

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: