Bädda sängen

Här ser ni min anrika gamla sängkammarmöbel från 1930-talet med originalfärg och allt. Blev så förälskad i där den stod i en seconhand-affär för sisådär 15 år sen. Jag bäddar dagligen med överkast på toppen! Men si där är jag nog lika gammalmodig som sängen; ungdomar plägar aldrig ha nåt överkast har jag förstått både av mina egna ungdomar och att döma av möbelaffärernas sovrumsavdelningar. Somliga verkar inte bädda överhuvudtaget för de ska ju ändå lägga sig snart igen. Ja det är ju förstås också ett sätt man kan resonera på. Har man fina sängkläder kan jag förstå en vits med det. Men jag harvar vidare och kan svårligen ha en bra dag om jag inte har bäddat och lagt överkastet på. Hur gör du?

Den uppmärksamme kanske har märkt att jag tagit bort bildvisaren i toppen på sidan som visade tidigare inlägg. Det beror på att jag installerade tillägget Jetpak för wordpress och då blev nog hela paketet för tungt att dra runt. Sidan stod och laddade precis hela tiden och så kan man ju inte ha det. Provade en del annat först men det var inte förrän när jag tog bort bild/inläggsvisaren som det gav resultat. Så den är nu skippad! Har även tagit bort fliken resor därför att jag håller på att bygga upp en ny blogg för resebilder i wordpress. Vill inte ha något kvar i blogger längre. Den nya inte klar ännu. Men pst… du har en bild i sidospalten för spanienbilder.

Jag har en tid gått och närt en idé om att starta ett nytt alternativ till ex vis rubrikbloggande och typ tema-bloggargrupper. Jag har inte sett att det finns någon som berör mat och det kanske vore kul. Tänkte på nåt som kunde heta ”en gång i veckan hos mig” där man fejkar en matmeny och ”bjuder in” övriga deltagare. Sen ska man ha bild på mat, dricka  och dukningen tänkte jag. Blir det för komplicerat kanske? Man kan ju ha det en gång i månaden bara eller turas om mellan gruppmedlemmarna. Alla behöver ju inte blogga om det varje vecka för det kanske blir för mycket. Vad tror ni . Från början hade jag en annan tanke nämligen att hålla ordning på vad jag själv åt genom att fotografera varje dags huvudmåltid åtminstone. Nu har mina tankar flygit iväg till lite andra upplägg.

Förrästen är det nån som vet om det finns nåt kul i konstgruppsväg utan att man själv är konstnär.

Tack för idag och trevlig helg!

 

11 svar på ”Bädda sängen”

  1. Tack för ”titten” Towe. Du verkar ha lärt dig det om bäddning som inte många har koll på idag. Fast jag tror inte att kvalstren för bara av att stå öppet.
    Må så gott!

  2. Hej Vonne! Vilken stilig och vacker sängkammarmöbel du har! En riktig skön pärla, eller pärlor. Tänkte genast retro retro 🙂
    Om bäddning har jag en gång lärt att först ska en låta sången ”stå öppen” så kvalstren dör… gärna med fönstret öppet, hemma i barndomen hade vi det så, men jag visste inte varför före jag gick hushållsskola mitten på 70-talet.
    Må gott, jag tittat in längre fram igen!
    Kram

  3. Jag hajade till först, va Inga sängar! Men så läste jag ju vidare och så var det inte så konstigt. Skönt slippa det där bäddandet ju. Matbloggandet verkar inte få så många deltagare, jag tog nog i lite för mkt med tre-rätters och dukatbord. Det blir ju rätt mkt att ha över sig att göra. Lägger det hela på is i allafall över sommaren

    Ha en bra söndag, kram.

  4. Känner också att jag tog mig vatten över huvudet med matförslaget. Blir för mkt hålla på med och ger säkerligen inte många som vill delta. Backar på det och ditt förslag med råvara är nog mer gångbart men just nu känns det som lusten rann av mig så jag går inte vidare alls, inte nu inför sommaren i allafall. Sommartid kanske mer intressant med drinktips med eller utan alkohol ,fniss.
    Ha det gott denna söndag.

  5. Hej, slarviga Paula bäddar sängen nio dagar av tio, inte illa va? Det beror mest på att jag har tre pälsdjur som kravlar omkring på alla lediga ytor, o för att få mindre mängd päls i sängen så känns det skönt att slänga på ett överkast om dagarna.
    Angående mattemat så gillar jag idén, men bara delvis. Inga trerätters för mig som inte äter efterrätter, och inga dukningsbilder för jag äter alltid ensam och dukar knappt oavsett vad jag stoppar i mig. Jag kan dock sträcka mig till att fota min tallrik innan jag glufsar i mig. Vad säger du om man istället för en hel meny skulle välja en råvara och så fick alla bidra med ett favoritrecept?

  6. Jag får väl räkna mig till ungdomsligan jag då! Inga överkast, för vi äger inte ens sängar! Vi sover på madrasser på golvet och det är inte så konstigt som det låter eftersom vi har sovloft under snedtak där madrasser gör sig alldeles utmärkt som sovplatser. Men bäddas gör det inte. Det är för jobbigt att böja sig ner till golvet från stående, eller att krypande lägga på det. Hade jag haft säng hade jag bäddat varje dag! Lovar! Väldigt fin sängkammarmöbel. Är på jakt efter en liknande till huset vi rustar och DÄR ska vi ha sängar, de första i vår långa gemensamma historia! En sån där matblogg skulle jag med stor förtjusning vara snyltgäst på! Dvs nyfiket kika in och hämta inspiration. Men jag är övertygad om att det finns folk som skulle tycka det var roligt att vara mer aktiv, dvs bjuda in! Låter som en väldigt rolig idé tycker jag!

  7. Aha … då fattar jag 🙂
    Ha en trevlig helg i Västerås!
    Kram

  8. Godmorgon!
    När det gäller Jetpak så var nog det med automatiskt hos dig. Det är lite knepigt med WordPress för det är skillnad på om man har det via webbhotell eller direkt från WordPress.com. jag har webbhotell One.com där jag sen installerat flera WordPress bloggar. Då följer inte allt med utan jag var tvungen installera Jetpak som ett tillägg. Rörigt tycker jag och inget jag visste om från början.
    Ja en bra lördag. Jag ska snart ge mig av till Västerås på besök.
    Kram

  9. Stilig sängkammarmöbel – ett riktigt fynd! Här bäddas varje dag och ett par färgglada plädar läggs på, men inte något överkast. Vårt pyttelilla sovrum gör det ganska otympligt att få på ett överkast så det blir snyggt – har snygga påslakan istället.
    Hm … installerat Jetpak? Hos mig står det att Jetpak är aktivt och jag har inte installerat det. Är det något särskilt med det du installerat?
    Det där med matbloggen verkar lite kul, men är nog inget för mig 🙂
    Ha en trevlig helg!
    Kram

  10. Ha ha, det kan man ju skratta åt så här långt efteråt. Men jag skulle ha känt på samma sätt. Bädda, och det med överkast, bör man!
    Kram

  11. Jag bäddar alltid och lägger på sängöverkast och prydnadskuddar.

    En gång när vi var ganska nygifta fick vi besök av en av mina gamla väninnor och stolt bjöd jag upp henne att se hur vi bodde.

    Vi bodde då tillsammans med Åkes föräldrar, men hade en liten minivåning med ett sovrum och ett pyttelitet rum där vi hade en soffa och ett soffbord.

    Stolt öppnar jag dörren för att visa härligheten och tittar rakt in på en obäddad säng. Du milde tid vad jag skämdes! Jag hade glömt att bädda sängen och det tror jag är den hittills enda gången.
    Kram, Ingrid

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.