Veckans rubrik nyfiken

Nu ska jag ge mig på att skriva något om veckans rubrik som vi fått av ANKI. Övriga inlägg på samma rubrikord hittar du HÄR.

Jag älskar den här lilla tavlan som finns strategiskt på min vägg här hemma. Jag tycker den även andas nyfikenhet som ju är en böjning av nyfiken. Hela livet går ju i praktiken ut på att vara nyfiken.Utan nyfikenhet skulle vi t ex inte ha några nobelpristagare. Tavlan andas en positiv nyfikenhet.

En synonym till nyfiken är vetgirig och det stämmer ju bra på det lilla barnet, som så fort hen kan prata börjar  fråga ”vaffö då då” om snart sagt allt. Så uppfriskande och lovande!

Jag måste erkänna att jag har lite besvär med att hitta min tråd i veckans rubrik eftersom jag tycker det egentligen är precis det som står på tavlan, så mycket mer behöver inte sägas. Men, inte förty tar jag och slår upp ordet i wikipedia och får veta att nyfikenhet är en psykisk egenskap som ger impuls till utforskande beteende och inlärning. En inre vilja att veta. Impulsiva människor har svårt att tygla nyfikenheten.

Den nyfikna ”skvallertanten” som fiskar efter nyheter är med andra ord alltså impulsiv?

Detta var allt jag lyckas åstadkomma kring veckans ord. Fortsätter jag blir inlägget minst 10 sidor långt, nu får ni läsare istället fantisera efter eget huvud för allt kommer att passa in. Och till syvene och sist, det är så roligt att leva………………….för jag är så nyfiken på hur det ska gå med allt, inklusive min familj.

Kram och gokväller

8 svar på ”Veckans rubrik nyfiken”

  1. Tack min vän! Visst är den fin den lilla tavlan! Och nu kom din kommentar in i allafall och för säkerhets skull dubbelt. Hi hi.
    Kramen till dig med!

  2. Tack kära vän för din värmande kommentar. Tänk att du hittade röda tråden!
    Kram kram

  3. Ibland får en till det fast en inte tror det Vonne! Röda tråden löper genom hela inlägget som jag ser det – du letar, dock lite uppgiven, men nyfiken på nyfiken – och du fann tavlan och det är enkelt, tydligt och träffande 🙂
    Måndagskram!

  4. Ja det är tur vi får rubrikerna i tid. Men den här gången vet jag inte, jag hade faktiskt svårt med nyfiken av nån anledning.

  5. Hej, det var mig en underbar tavla, jag är väldigt förtjust i gamla ordspråk,det är märkligt hur väl de stämmer ännu idag. Jag måste säga att jag gillar att få reda på rubriken lite i förväg så man kan gå och suga på karamellen, det tar ju lite längre tid nuförtiden att klämma fram några tankar, hjärnan har allt blivit lite trögare även om den är lika nyfiken som förut!
    Ha en fin söndagskväll

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.