«

»

feb 21 2017

Vad i hela friden

…är det som pågår? Nu har det banne mig gått för långt..Först det här med Trumps ”last night in Sweden” och nu idag vaknar jag till nyheten om gänguppror i Rinkeby!.Maskerade gäng, stenkastning mot polis och poliser som skjuter. Usch fy och blää. Jag har inte ord för hur indignerad jag blir. I facebook igår läste jag många kommentarer i Marcus Oscarssons sida som alla gick ut på att Trump väl inte sa annat än sanningen att Sveriges invandringspolitik är det nåt fel med. Att döma av vår Örebro-polis Springares FB-inlägg för ett tag så kan man dra samma slutsats. Nu vill jag i ärlighetens namn inte säga att de här gängen bara är invandrare, det kan säkert vara blandat. Sverige ska absolut ta emot flyktingar tycker jag men systemet måste kunna klara det och det gör det ju uppenbarligen inte.. Det bäddar för gängbildningar och kriminalitet. Otroligt trist och bilden av Sverige blir nedsvärtad när även Rinkebyupproret kommer att spridas över världen. Merparten nysvenskar är mycket skötsamma och duktiga men problemet är att många ges inte ens en chans i detta deras nya land. Ingen bostad, inget jobb, språksvårigheter mm mm. Myndigheter flata och långsamma och tar år på sig för beslut Ensamkommande barn går ihop och vill begå självmord…….när ska det bli en ändring som slår igenom. Jag är både arg och ledsen.

När jag tittade ut möttes jag av fullt snöfall som dock inte kom med riktigt på bilden. Ca 10 cm har det snöat i natt.Ganska bra för det kom ju precis på vår sportlovsvecka och är fin kramsnö för barnen att leka i. Det kommer att gå bort om några dar enligt SMHI.

För att nu avsluta med något roligt så måste jag dela med mig av en bild på denna coola swingkille Emilio Walter, som var med i nyhetsmorgon TV för en stund sen. Hans idol trots sina endast 10 år var Owe Törnqvist och han rev av Owes ”varm korv boggie” med både sång och piano så det stod härligan till. Fantastiskt vad en del barn är annorlunda mot det vanliga och talangfulla.  Kul!

Nu önskar jag er läsare en så bra dag som möjligt i detta kaos och hoppas ni hittar några guldkorn!

Kram

 

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Vonne

  Hej, jo jag hittade nu dina kommentarer i skräpposten. Få se nu om jag gjorde rätt när jag klickade i att det inte var skräppost. Tog in en del av dina kommentarer men inte alla upprepningar. Hoppas det kommer att funka nu. I vart fall kollar jag av skräpposten varje dag hädanefter. Har inte tid ägna mer tid åt bloggen nu förrän jag är hemma i min lugna vrå igen. Då ska jag kolla av lite noggrannare om jag klickat i nån begränsning. Alla som har wordpress kan dock kommentera men du har ju bloggplatsen.

  0
 2. Britt-Marie Nielsen

  Ja här är det alldeles utmärkt. Ha en fin helg och kram på dig.

  0
 3. Vonne

  Ja Peter får man nog kalla för en modig man.
  Hoppas ni har det skönt där i Malta, kram.

  0
 4. Britt-Marie Nielsen

  Jag tycker det är utmärkt att Peter Springare har talat ut. Begriper inte varför politiker och media har mörkat allt. Det är skämmigt för Sverige. Hoppas på ändring snart. Det blir säkert som GW Persson sa en valfråga nästa år.

  1+
 5. Vonne

  Du har helt rätt. Hoppas att både politiker och polisen nu äntligen rejält fått upp ögonen och gör ”verkstad” istället för att mörka eller ignorera.

  0
 6. Vonne

  Rinkeby blir nog lika viral som allt annat tror jag. Verkar som de bevakar bråknyheter i Sverige med skadeglädje lite runtom. Det var bra att snön kom precis på vårt sportlov men idag är det mer slask igen.

  0
 7. wiolettan

  Mina två andra kommentarer, är de på skräppost, eller?
  Det jag skrev var om dina vackra bilder, jag gillar snö och att jag tyvärr hade missat killens framträdande. Något om det som Musikanta också tyckte, skrev jag.
  Samt, att du får låna bilder ifrån min blogg, de du frågade om. ”Ålderstrappan tycker jag om.
  Kram till dig.

  0
 8. wiolettan

  Det har gått för långt, för länge, inom vissa områden. Samhället hinner inte med och resurserna verkar inte räcka till. Det är verkligen synd om alla dessa som råkar illa ut, på olika sätt.
  Håller med Musikanta om detta med stora poliser, som kan inge respekt, för det är mycket det som saknas. Ungdomar måste ha något att syssla med och några att se upp till.
  Vi har också fått flera cm snö, så nu är det vitt och fint ute. Härlig bild som du har tagit, så vackert.
  Roligt med den unga killen som sjöng en av Owes låtar. Tyvärr så såg jag inte det.
  Du får gärna låna bilderna ifrån mig blogg som du skrev om. Den med ”ålderstrappan” eller vad jag ska kalla den, tycker jag mycket om.
  Kram och sköt väl om dig.

  0
 9. Ingrid

  Hoppas att den här nyheten om bråket i Rinkeby inte når fram till Trump, för då får han väl vatten på sin kvarn och står där och gal ”Sweden” igen och slår ut med armarna ”Sweden”.
  Inte är det kul med snö, men du fick några fina vinterbilder i alla fall.
  Kram, Ingrid
  .

  1+
 10. Musikanta

  Kanske det vore bra med en polisstation i Rinkeby och med poliser som är ute och patrullerar där på kvällar och helger. Sen ska det vara STORA poliser som kan väcka lite respekt bara genom sin fysionomi. Med tanke på många unga nysvenska killars uppfattning om kvinnor, ska poliserna nog helst vara män också. Trevliga poliser som kan närma sig ungdomarna och prata med dem. Gärna på något av deras eget språk. Man kan ju inte bara strunta i situationen som etablissemanget har gjort hittills.
  Kram

  1+

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: