Sopning

Idag har det varit sopdag i vårt område. Kommunen kom och sopad bort allt grus/sand efter vinterns sandningar. Att döma av väderrapporterna runt om från norr, värmland, närke och gästtrikland känns det ju inte som vårsopning precis. Grabben i Värmland har haft ymnigt snöfall igår och idag tisdag. Det som är bra i allafall är ju att det inte ligger kvar. Här i Närke, blev det inte så mycket av snöandet, däremot regn i stort sett hela dagen igår i vart fall här i Örebro.

Dagen i övrigt har ägnats åt att placera in min nu skåpvilla samling av vaser, småskålar och glasfat, ljusstakar mm smått  i andra skåp och till slut har jag nu hittat plats åt allt jag vill ha kvar. Det blev en överfull kasse med sånt jag vill bli av med. Har lovat ställa in det i vår gemensamhetslokal så att den som vill kan ta och en av grannarna har en dotter som ska ha loppis nästa vecka så hon får ta resten dit.

Ikväll blir det att titta på GW som ju ska ta upp skandalen efter 80-talsmordet på Catrin La Costa och den rättsskandal som följde.Tänk jag har det ganska klart i minne från den tiden och det ska bli kul höra vad GW tar upp.

Ha en fin tisdagskväll kära vänner!

2 svar på ”Sopning”

  1. och vet du, det är ju fantastiskt och något du kan vara glad för att du får lite extra motion genom att gå till affären 1,5 km och vara ute så mycket i skog och mark som du tycks vara. Det här med att ta på sig uppgifter t ex i PRO tror jag inte du ska vara tveksam inför. Det stärker och jag tror du vore utmärkt som studieorganisatör. Jag har ju varit engagerad i PRO jag med men efter 4 år kändes det som tid att ge sig på nåt annat. Under den tiden märkte jag ju att just studieorganisatör var det jättesvårt överlag för alla föreningar att få folk till. Varför vet jag inte, du har säkert möjlighet gå nån liten intro-kurs också. Men det är klart att viljan måste finnas annars blir det inte bra och det var faktiskt den som falerade när jag lämnade uppdragen i PRO. Hoppas du får en fin valborgshelg. Kram!

  2. Hej på dig! Vet du, jag har börjat fundera på vart jag ska flytta ”på gamla dar” Nu är jag ju ingen ungdom nu heller, men ännu orkar jag vandra ner till byn ca 1.5 km till affär, bibliotek o buss. Men sen då, tänker jag ibland, tänk om jag ska använda rollator, här på grusvägen med stora gropar, nä det går inte. Så jag har börjat fundilera. Kanske jag rentav lämnar byn o flyttar till stan? Det vore äventyrligt, har inte bott i en stad sedan 1994…Du håller på och står i, det är väl så, man ska inte sakta ner alltför mycket, då kanske man blir sittande… o du har ju så mycket på G! Jag är livrädd att ta på mig uppgifter, då måste jag ju prestera, något jag tycker jag har gjort nog av i mitt liv. Fick frågan nyligen om jag inte ville vara studieansvarig i vår PRO-förening. (Ja det är en sossekommun, så inga andra pensionärsföreningar finnes) men kände smått panik. Vill inte! Jag är så otroligt plikttrogen i allt jag gör så jag är tvungen att tänka många varv innan jag bestämmer mig….Önskar dig en skön Valborg, hoppas vädret blir någorlunda
    Kram

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.