«

»

Maj 01 2017

Sköna maj

Tusen tack för alla fina kommentarer och kramar på mitt förra inlägg ”Sorgligt”. Jag blev glad och rörd!

Har nyss kommit hem efter vistelsen i Eskilstuna. Begravningen av Maud blev en mycket fin minnesshögtid. Ett 70-tal personer och vi var alla rörda och tårarna rann men allt var vackert. Vid efterföljande minnesstund hade hennes make ordnat med ett bildspel på en stor filmduk. Många fina bilder från deras år tillsammans, en jättefin gest som även renderade ett antal igenkännande skratt till smörgåstårtan.

Villo blev kvar på sjukhuset till lördagen då han kom hem tillfälligt med ett gäng kortisontabletter. Skiktröntgen är gjord och visade turligt inget enligt sköterskan. Villo ska dock in igen i morgon tisdag och träffa läkaren för besked på alla prover som tagits. Bl a har de skurit av en tjock blodåder han hade i tinningen eftersom blodet i den skulle kunna vara orsak till inflammation. Konstigt i mina öron men det var ingen stor grej att kapa den även om han sen blev omplåstrat med en stor turban. Nu är det dock bara ett litet plåster kvar. Nu får han inte köra bil på ett tag. Hoppas på han inte behöver ligga kvar nåt mer på sjukhuset utan får komma hem efter läkarbesöket i morgon.

När jag kom hem väntade en grön gräsmatta som skrek på klippning så jag fick hämta handjagaren från vårt gemensamma förråd och klippa första gången för 2017. Hyresvärden klipper allt egentligen men några av oss har sagt ifrån att vi vill sköta våran lilla plätt själva så där klipper de inte. Det som också väntade var en rejäl mängd maskrosor vid min södervägg. De kommer alltid där och i år är de fler än någonsin. Just nu tycker jag det lyser så fint gult men snart kommer jag att svära över ”ogräset”.

Önskar er alla en fin 1:a maj kväller och kommande vardagsvecka! 

5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Anna/notonmusic

  Ibland kommer verkligen sorgerna slag i slag! Det har varit lite så i min närhet också sista tiden, sjukdomar och människor som går ur tiden alldeles för tidigt. Man får sörja randigt och glädjas åt solen och maskrosorna där emellan…

  0

 2. Vonne

  Har faktiskt också provat göra maskrosvin för många många år sedan. Kommer inte ihåg vad jag tyckte om det men nån höjdare var det nog inte.

  0

 3. Paula Merio

  Men oj, en dag när du har gott om tid att lata dig, kan du passa på att plocka alla maskrosblommorna. Sen ska du sitta o nyppla dom, alltså dra bort stråna ur blomman och lägga i en skål. Många många måste du plocka, som på en höna, sen kan du göra vin, maskrosvin. Det har jag prövat ett år, o jag ska inte avslöja vad jag tyckte om resultatet!
  Kram

  0

 4. Anki

  Skönt att det verkar OK med Villo – hoppas nu bara proverna är är bra också.
  Maskrosor är vackra när de blommar, men sen är de inte så fina.
  Önskar dig bra dagar i denna den första veckan i maj!
  Kram

  0

 5. Ingrid

  Så skönt att begravningen blir ett vackert minne och att den inte var så sorglig som du befarade. Hoppas att allt kommer att gå bra med Villo, men det låter ju som om läkarna tar väl hand om honom.
  Här har vi en gemensam batteridriven gräsklippare till våra småtäppor. Allt som inte är inhägnat klipper annars vaktmästaren.
  Ha en första majvecka!
  Kram, Ingrid

  0

En liten kommentar, gör mig så glad!

%d bloggare gillar detta: