«

»

Maj 04 2017

Städvår

Igår tog jag itu med att ordna upp lite på uteplatsen på baksidan. Svor lite åt att vi plockade ner både sitsen och taket från hammocken i höstas. Sen la vi en hel del bråte på sistsen och täckte därefter över alltihop med en jättestor pressening. Det jag svor åt inombords var att nu blev det ju riktigt jobbigt att få upp allt igen och taket liksom själva sisten hade gott kunnat hängt kvar hela vintern så hade det varit bra mycket lättare nu. Som tur är fick jag hjälp av grannen. Nu är allt monterat och satt på plats med nyinköpta kuddar. Jag giller stort att sitta eller ligga och gunga i hamocken, är avkopplande.

Denna rishög är vad som återstod av en prunkade grön skönhet förra sommaren. Med berått mod lät jag den stå kvar i krukan i höstas men nån övervintring ville den inte vara med på så det blev att skaka ur allt i krukan och hitta på nåt nytt.

 

På entresidan har jag som en liten innergård (tyvärr utan tak) men här äter vi de flesta måltiderna sommartid. Även det skulle plockas fram och tunga är de.

..och här mitt lilla privata café. Här hade jag från början en stor rabatt men ledsnade och la grus och trampsten på alltihop. Här är underbart sitta med morgonfikat. Solläge ända in till ca 14.00. Högsommaren kommer även parasollet fram.

Till sist återstår nu att montera bordsskivan på matgruppen som jag har på baksidan vid hammocken. Fixa till med kuddar och matta också, men det får nog vänta till nästa vecka. Här är sol från ca 1300 till 2000. Markis skyddar för såväl sol som regn.

Ja sommartid har jag som ni märker många platser att gå och cirkulera kring och då tycker jag mig bo riktigt stort. Men si lägenheten är ju bara 61 kvm. Vintertid tycker jag det är i minsta laget och saknar utemöjligheterna.

Nu hoppas jag ni tar tillvara denna lovande försommardag, i morgon skulle det visst bli ännu varmare för att sedan bli kallt igen. Så passa på!  Vårkram!

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. wiolettan

  Härligt med flera uteplatser som du kan växla emellan, beroende på sol, blåst och annat.
  Vackert är det också.
  Hammock är en skön sak. Vi har en på landet och det är så härligt att sitta och läsa i den, i lugn takt.
  Trevlig helg.
  Kram!

  0

 2. Britt-Marie Nielsen

  Vårfint och snyggt 🙂 Där kan du sitta och njuta i solen med en kopp kaffe eller varför inte ett glas vin!

  0

 3. paulamerio

  Hej, så många fina uteplatser du har ordnat! Jag har just inte en enda! Men, jag har farstubron som ju inte går att möblera men är utmärkt att sitta vid i morgonsolen eller i skugga under sommardagens varmaste timmar. Mitt på gräsmattan mellan husen står några rangliga bänkar och bord som jag gärna använder när jag intar lunchen ute, som idag. Det finns nog inte många mindre pyssliga än jag…
  Ska försöka fånga dagen imorgon, har möte på förmiddagen men sen ska jag ut och njuta
  Kram

  0

 4. Ingrid

  Du ser verkligen ut att ha det trevligt i trädgården med sittgrupper på olika håll. Jag gillar också att sitta ute och kan välja mellan två olika platser och väderstreck. I dag skiner solen, men det blåser, som vanligt.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  0

En liten kommentar, gör mig så glad!

%d bloggare gillar detta: