juli aug och sept rika….

..härliga framgå. Men oktober och november och december äro grå. Ja så lyder ramsan som jag tror ni alla känner till. Och nu går vi in i en  lite gråare perioden även om hösten kan vara nog så fin med sina färger.

Jag har ju tagit mig friheten med extra lång sommarledighet från bloggen men nu så är jag igång igen. Inte utan att jag saknat er ska jag säga men hoppas nu att vi kan börja ha kontakt igen.

Med några bilder tänkte jag kort beskriva sommaren som varit, eller kanske den som aldrig kom, eller den jag fortfarande väntar på. För här i Örebrotrakten har det varit lite si och så med vädret, nån dag då och då fint men nästan inget sammanhållande flera dagar/veckor.

juli månad passade vi verkligen på att njuta av ledighet eftersom det inte heller är några möten i parti eller nämnder under juli. Vi relaxade bara och tog en tur till Värmland och hjälpte till att måla grindar och lekte med minsta barnbarnet Astrid som växer och står i. En tur till Västerås  blev det också med besök hos Villos bror med fru. Och vi hann minnsann även med besök hos gamla goda vänner i deras sommarstuga i Gnesta-trakten vid Nyckelsjön.

Här ska det målas grindar!
En ”äkta” sommarstuga långt ut i skogen
Fiskrik sjö intill sommarstugan med pittoresk eka

Augusti har varit mer intensiv och även nämnden började sina möten igen. Dessutom, i slutet av augusti var det stor samling till studiedagar med representanter från alla överförmyndare i hela Sverige. Det hölls här i Örebro och vår nämnd var därmed värdar för det hela. Det blev både intressanta dagar och extra festligt på lördagskvällen eftersom föreningen FSÖ (Föreningen Sveriges Överförmyndare) firade 10-årsjubileum samtidigt. Lite kul var det också att statsbussarna var skyltade speciellt för att uppmärksamma de 600 som nu var samlade för konferens. Mycket bra dagar och lärorika!

och här är vår lilla nämnd fotograferade och hälsar välkomna i konferenslokalen på storbilds-TV. 3 ersättare saknas på bilden.
Kvällsmingel med ”förmyndarstuk” och Örebro Slott i förgrunden

En solig dag i augusti tog vi bilen och åkte till det fina lilla Hjo vid Vätterns strand. Fint att gå och strosa där, lite alternativ till Trosa och Nora som vi annars brukar åka till men det blev inte av denna sommar.


Och här hann vi med en augustiträff hos syrran Susanne i Herrängen, Älvsjö. Vi brukar sommarträffas i Trosa men i år blev inte det av.

Skål på oss!
På Örebro slott anordnades det en Slottets dag för allmänheten. Tema var kimonon och som den som ville också fick prova. Här är själva landshövdingen Maria Larsson som tog i hand och hälsade på alla. Vi blev även serverade dricka och snittar. Ett roligt jippo med många besökare.

Den årliga träffen med mina kära gamla arbetskamrater från tiden på Trafiksäkerhetsverket i Strängnäs på 70-80 talet äger alltid rum i augusti och i år träffades vi hemma hos en av tjejerna som följde med verksamheten till Örebro precis som jag gjorde. Jätteroligt är det att träffa allihop och vi har mycket att prata om och brukar bli lagom fnittriga vartefter kvällen lider.

Grannsamverkan i Augusti

Och nu har vi hunnit till september då vi tog en kryssning till Riga för där hade vi inte varit. En jättefin resa genom Stockholms vackra skärgård och väl i Riga fick vi ta del av en gammal fin stad och åkte en fiffig liten turistbuss/tåg genom stan. Guidning var i hörlurar och det fanns till och med svenska språket att välja på. Toppen. Annars var det svårt att gå i den gamla staden därför att gatstenarna var både stora och ojämna. Har du inte varit i Riga förut kan jag rekommendera resan. Turligt bra väder var det också!

Rigacykeln var inte så lätt att cykla med
En del bor vackert!
Rigatorg. Observera de buckliga gatstenarna
Swedbandks huvudkontor i Riga
Öppna rundtursbussar i Riga. Bra!

Njutbar hemfärd från Lettland.( Fast vi seglade förstås inte)

I september fyllde släktens älskade lilla Astrid hela 3 år. Hon har börjat prata riktigt mycket och är så duktig på alla sätt. Nöjer mig med en bild på tårtan eftersom föräldrarna bett mig inte lägga ut bilder på Astrid och det vill jag respektera.
Inte bara Astrid som fyllde år i september utan även denna finna tjej, mitt barnbarn Tina. 30 år firades i Strängnäs sistlidna helg! Samtidigt firade vi av hennes 2 bröder som du ser nedan. 31 resp 28 år.

En trubadur tittade in och förgyllde med Elvis-låtar för att sedan dra iväg till Västerås där han skulle uppträda.

Funderingar i nämnden som nu sammanträder 2 ggr i månaden.
Kampanjglada moderatvänner är ute varje vecka och sprider moderat lokalpolitik och är hoppfulla för ett nytt  styre både lokalt och på riksnivå efter valet som närmar sig med stormsteg 2018.

 

Oj, det här blev ett alldeles för  långt inlägg  men i fortsättningen kommer jag blogga oftare och då behöver det ju inte bli så långt!  VI HÖRS!

.

3 svar på ”juli aug och sept rika….”

  1. Hej hej, visst var det ett långt inlägg men det har ju hänt mycket över sommaren! Riga står på min önskelista liksom Tallinn, har inte varit i något av våra baltiska grannländer. Du ser glad och pigg ut och verkar må därefter. Så skönt! Och välkommen tillbaka i bloggosfären! Kram

  2. Hej!
    Tack för maile, undrade vart du taget vägen 🙂 och för detta härliga inlägg, vilken fin sommar och förhöst du har haft!
    Full verksamhet ser jag i härliga bilder här och var i från 🙂
    Roligt att se ditt barnbarn Tina också 🙂
    Må gott kram från mig som mår finfint

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.