Någon ser dig

Det här är den berömda LO-borgen på Norra Bantorget i Stockholm. Jag bodde de första 10 åren i mitt liv på Wallingatan som ligger direkt bakom borgen. På den tiden fanns det högst upp mellan borgens torn två stora ögon, alltså reklamen för Mazettis Cacao!

Så här såg den ut då fast mycket större på borgen. Gissa om jag var rädd för dessa ögon. Mamma hade sagt att de såg allt man gjorde och särskilt om man gick på Vasagatan, den gata som går från centralen norrut mot norra Bantorget så där bråkade jag aldrig. Tänk att man minns sånt så här 60 år senare.

Från Wikipedia har jag hämtat följande :

Varumärket skapades av Malmöföretaget Mazetti som 1904 lanserade påsar med kakao som pryddes av texten Se med Edra egna ögon att Ni får Mazettis ögon. Bakgrunden till förpackningarna var att företagets grundare Emil Nissen hade upptäckt att sekunda kakao såldes ur Mazettis lösviktsburkar.[1]. Den nuvarande logotypen skapades 1956 av Olle Eksell[2].

Mazetti köptes av Fazer 1975.

Fazer har moderniserat logan men jag tycker nog den gamla var finare.

… Och varför tar jag nu upp det här? Jo det bara kom över mig när jag skulle ha kakao häromdagen och tog fram paketet. Börjar väl bli lite nostalgisk med åren.

Idag fredag väntar jag Villo hit och sen blir det nog ica maxi en sväng. För övrigt inget särskilt planerat.

Apropå ögon så har Villo råkat ut för inflammation i en ögonnerv som inte ger sig trots att han ätit kortison minst ett par månader. Synen nedsatt på detta öga och kommer nog förbli enl läkaren. Trist.

Hörni, ha en riktigt bra helg! Todiloo! ?

4 svar på ”Någon ser dig”

 1. Flåt snälla du, jag bara kopierade länkarna utan att tänka till. Har raderat ditt namn, fast det var ytterst ovilligt. The more the merrier, kul om många hänger på. Men jag förstår dig, du har ett tajt schema, o jag beundrar dig för allt ditt engagemang.
  Kram

 2. Håller med dig, de första ögonen tycker jag också bättre om. Det är så roligt att läsa om sådana här minnen. LO borgen en bekant siluett även för mig. Jag har ju inte bott nära men jag har bott inne i Stockholm och gått där ofta.
  Förstår att du blev påverkad av det din mamma sa. Ögonen som kollar, jo så är det nog.
  Jobbigt att Villo fått besvär i ögat. Hoppas att det snarast går över.
  Du frågade om det gick att köpa Bosses bok. Det går alldeles utmärkt. Om du går in på hans blogg så ser du hur du ska göra. I mitt inlägg om boken så finns det två länkar till hans sida och hur man gör. Klicka bara på det understrukna Bosse. Lycka till.
  Skulle göra en länk här hos dig, men jag klarade inte av det.
  Kram!

 3. Fina ögonbilder och minnen det står ett paket i mitt skåp och det blir mycket varm kakaodryck hos mig under vinterhalvåret 🙂
  Trevlig helg!

 4. Så tråkigt att Villo fått besvär med ett öga. Hoppas att läkaren har fel och att det inte blir några bestående men.
  Kram, Ingrid

En liten kommentar, gör mig så glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.